Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Гурт “Тартак” повідомив про свій розпад та створення нового проєкту

Гурт “Тартак” повідомив про свій розпад та створення нового проєкту

Відомий український гурт оприлюднив несподівану новину.

Більше про це музиканти написали на своїй сторінці у facebook.

“Ми, музиканти Тартака, сьогодні офіційно завершуємо свою роботу у складі групи. Дякуємо усім хто підтримував наші намагання втримати на ходу цю легендарну машину, але занадто багато перешкод ми зустріли на шляху. Однак ми маємо і хорошу новину.
За майже два роки існування Тартака в оновленому складі нам вдалось створити між собою справжню колективну синергію і це дало натхнення рухатись далі. Зовсім скоро вийде у світ наш новий проєкт над яким ми зараз плідно працюємо і вже не можемо дочекатись прем’єри першої, дебютної роботи. До зустрічі!”, – йдеться у повідомленні.

Довідка. Точкою відліку історії гурту Тартак є 1996 рік. Саме тоді новостворений проєкт взяв участь у відбірковому турі фестивалю «Червона Рута», на якому незабаром переміг. Презентувавши на фестивалі пісні «О-ля-ля», «Подаруй Мені Кохання» та «Божевільні Танці», Тартак став лауреатом 1-ї премії в жанрі танцювальної музики. Назва гурту — тарта́к, означає деревообробне підприємство.

Наприкінці 1997 року до Сашка Положинського та Василя Зінкевича-молодшого, які на той момент і складали гурт, а скоріше — просто дует, долучилися Андрій Благун — клавішник — та гітарист Андрій «Муха» Самойло. У цьому складі на початку 1998 року музиканти проїхали по всій Україні як переможці фестивалю «Червона Рута-97».

Перейти до вмісту