Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Дотримання карантинних вимог: у 18 громадах Полтавщини з початку року перевірки не проводились

Дотримання карантинних вимог: у 18 громадах Полтавщини з початку року перевірки не проводились

Протягом січня 2022 року фахівці Держпродспоживслужби перевірили 1389 об’єктів, порушення протиепідемічних вимог встановили на 175.

Про це під час апаратної наради у Полтавській ОДА 31 січня розповів начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області Станіслав Руденко.

“На порушників склали 170 приписів та 110 протоколів. Зокрема, робочі групи перевірили 569 об’єктів торгівлі продовольчими товарами – порушення встановили на кожному шостому. Було надано 86 приписів та складено 49 протоколів. Також обстежили 480 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – склали 52 приписи та 34 протоколи. Перевірили 91 заклад громадського харчування – порушення фіксували на кожному п’ятому, 49 перукарень та салонів краси – порушення на кожному шостому”, – зазначив Станіслав Руденко.

Також фахівці Держпродспоживслужби перевірили заклади освіти. Порушення протиепідемічних вимог встановили лише на 3 % об’єктів. Продовжується моніторинг дотримання карантинних вимог на агропродовольчих ринках, у закладах культури та спорту.

“Особливу увагу приділяємо дотриманню протиепідемічних вимог у ТРЦ”, – додав Станіслав Руденко.

За його словами, наразі в області діє 169 робочих груп, які перевіряють дотримання протиепідемічних вимог. 

“У 18 громадах – Опішнянській, Великорублівській, Коломацькій, Мачухівській, Новоселівській, Терешківській, Щербанівській, Скороходівській, Омельницькій, Пришибській, Кам’янопотоківській, Оболонській, Новогалещенській, Великосорочинській, Ромоданівській, Гоголівській, Краснолуцькій та Сергіївській – з початку 2022 року перевірки не проводились”, – зазначив Станіслав Руденко.

Т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін наголосив, що потрібно посилювати роботу у цьому напрямку.

Перейти до вмісту