Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Для шкільних їдалень Полтавщини закупили понад 200 одиниць нової техніки, – Дмитро Лунін

Для шкільних їдалень Полтавщини закупили понад 200 одиниць нової техніки, – Дмитро Лунін

З січня діти в закладах освіти харчуватимуться за новими стандартами: менше солі та цукру, жирів, хліба та картоплі, без сосисок та консервів – натомість більше молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп, бобових, овочів і фруктів. Це все передбачає реформа шкільного харчування, яка проходить під егідою першої леді Олени Зеленської.

Джерело: Полтавська ОДА

“У межах цієї реформи Полтавська облдержадміністрація розробила регіональну програму «Дітям Полтавщини – якісне харчування». Так, минулого року за кошти обласного бюджету та у співфінансуванні територіальних громад закупили 201 одиницю нової техніки для шкільних їдалень області. Мова йде про 37 пароконвектоматів, 84 універсальні машини, 20 холодильників та 11 морозильників. Незабаром поставимо ще 23 електричні плитки, 14 електричних сковорідок, 8 жарочних та 4 пекарські шаф”, – повідомив т.в.о. голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін.

Директорка Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Віта Ковальська зазначила, що зараз існує 5 нових збірників шкільного меню, який заклади можуть обирати самостійно. Щоб підвищити професійний рівень кухарів закладів освіти Департамент організував курси підвищення кваліфікації.

Читайте також: З 1 січня на Полтавщині запрацювала нова система харчування школярів: що зміниться у закладах освіти

У листопаді 2021 року 135 кухарів розпочали навчання на базах закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Окрім того, голова громадської спілки «Асоціація з інтеграції НАССР» Владислав Веремеєнко провів у Полтаві тренінг щодо вимог нового харчового законодавства у сфері безпечності харчових продуктів (НАССР), який відвідали 60 представників місцевих органів управління освітою.

Перейти до вмісту