Ви тут:
Спорт Суспільство 

БК Прометей пробився до топ-16 Ліги чемпіонів

БК Прометей пробився до топ-16 Ліги чемпіонів

Чемпіон України Прометей провів в Ізраїлі третій матч серії плей-ін Ліги чемпіонів проти Хапоеля Іерусалим.

Матч без права на помилку для двох суперників, адже для програвшого єврокубковий сезон закінчувався вже в цьому поєдинку. Прометей гру почав впевненіше, а ось Хапоель, здається, не впорався з тиском.

Джерело: ФБУ

Якщо у першій грі команд господарі просто “зім’яли” Прометей у першій чверті, набравши 40 очок, у тому числі реалізувавши 9 з 10 триочкових, то у третій грі вже Прометей почував себе господарем, зробивши стартовий ривок 9:0 і завершивши першу десятихвилинку з рахунком 27:12.

За цей час баскетболісти Прометея реалізували 5 із 8 триочкових, тоді як суперник не закинув жодної з п’яти дальніх спроб. Та й взагалі реалізація Хапоеля була 35% проти 58% української команди. Плюс гравці Хапоеля допустили шість втрат проти однієї у гостей.

Невеликої перерви вистачило тренеру Хапоеля, щоб сказати правильні слова своїм баскетболістам і вони розпочали другу чверть з ривка 11:0 із трьома втратами у Прометея за цей час і чотирма вільними триочковими у господарів. Втім, Прометей правильно відреагував на ривок господарів та спокійно повернув собі перевагу у 13 очок. Кінцівку десятихвилинки краще провели баскетболісти Хапоеля, що дозволило їм піти на велику перерву за +7 для української команди – 36:43.

У третій чверті Хапоель спробував зробити все, щоб вийти вперед, кілька разів він до мінімуму скорочував перевагу Прометея, але нашій команді все ж таки вдалося залишитися попереду – 59:56. Втім, все мало вирішитися в останній десятихвилинці.

Непружена гра тривала надалі, а трибуни неймовірно тиснули, але Прометей тримався і за чотири хвилини до кінця після триочкового Харрісона вів +8. Це додало впевненості і останню хвилину команди розпочали за +10 для української команди.

Цю перевагу Прометей не втратив, здобувши перемогу 85:75. У напруженому матчі Прометей постійно був попереду та заслужено пройшов далі.

Далі Прометей чекає другий груповий етап Ліги чемпіонів, де він зіграє з іспанською Унікахою, румунським Клуж-Напокою та бельгійським Остенде.

Перейти до вмісту