Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Бібліотека Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського поповнилася новою книгою

Бібліотека Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського поповнилася новою книгою

Нещодавно полтавський лікар, краєзнавець Олександр Володимирович Сірий передав до музею свою книгу “Грунська сотня: реєстри, ревізії, сповідні розписи, метричні записи. 1634 – 1794 рр.”, що вийшла друком у 2020 році у полтавському видавництві “Дивосвіт”.

Джерело: Полтавський краєзнавчий музей

Вона створена на основі оригіналів документів.

“У цьому році виповнюється 300 років від дня народження Григорія Сковороди. Йому належать слова, співзвучні з діяльністю Олександра Сірого: “Пізнай свій край…, себе, свій рід, свій народ, свою землю – і ти побачиш шлях у життя…”. Олександр Володимирович народився в с. Мала Павлівка Охтирського району Сумської області (с. Павловочка Грунської сотні Гадяцького полку, с. Мала Павлівка Зіньківського повіту Полтавської губернії) й свою книгу присвятив пам’яті предків, які були одними із засновників поселень у тих краях у 17-18 ст.”, – зазначили у музеї.

Видання цікаве не тільки фахівцям, а й тим, хто має інші професії, але виявляє інтерес до свого рідного краю, його історії. Від щирого серця бажаємо шановному автору подальших наукових досліджень і плідної співпраці з науковцями музею.

Перейти до вмісту