Ви тут:
Спорт Суспільство 

Баскетбол: “Протемей” на останніх секундах матчу Ліги Чемпіонів здобув перемогу

Баскетбол: “Протемей” на останніх секундах матчу Ліги Чемпіонів здобув перемогу

Українська команда реабілітувалась у другій зустрічі.

Як розповіли у Федерації баскетболу України, у першій грі, що відбулась ще 12 січня, українська команда на виїзді поступилась суперникам із рахунком 70:95. Друга ж зустріч уже була домашньою для підопічних Ронена Гінзбурга й проходила в Запоріжжі. При цьому в разі поразки українці б автоматично завершили виступ у єврокубку, а от перемога продовжила б цю серію до третьої заключної гри.

Наднапруженою вийшла кінцівка матчу. За вісім секунд до кінця “Прометей” уже втретє за заключну чверть зрівняв рахунок після вдало реалізованого штрафного кидка – 75:75. За три секунди до кінця м’яч опинився в ауті, після чого його ввели в гру з половини господарів. Але “Хапоель” провів невдалу атаку, і матч перейшов у овертайм.

У додатковий час усе знову вирішилось на останніх секундах. “Прометей” вийшов уперед завдяки Доу, що закинув двоочковий. Після цього “прометейці” вдало відзахищались від кількох атак, але втримати перевагу до кінця гри не змогли – “Хапоель” закинув два штрафні і знову зрівняв рахунок – 79:79. Однак усе ж перемога залишилась за українським клубом – із сиреною Доу закинув триочковий і знову врятував команду. Гра закічилась із рахунком 82:79 на користь українців.

Таким чином “Прометей” зберіг шанси на вихід у наступний раунд єврокубка, і тепер усе вирішиться в третьому матчі з “Хапоелем”, що відбудеться на виїзді – уже в четвер, 27 січня.

Перейти до вмісту