Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Жіночий батальйон”: на Полтавщині провели військово-патріотичний захід

“Жіночий батальйон”: на Полтавщині провели військово-патріотичний захід

11 грудня, на базі військової частини десантно-штурмових військ в Терентіївці провели військово-патріотичні заходи. Участь у проєкті взяли понад сто учасниць віком від 14 до 35 років.

Упродовж дня 9 команд з навчальних закладів та організацій Полтавщини відпрацьовували тактику, медицину та військовий вишкіл.

“Ми сприяємо національно-патріотичному вихованню на Полтавщині. Нещодавно відбувся захід “Заграва”, де змагалися чоловіки. Для гендерної рівності, вирішили відродити “Жіночий батальйон”, де в тактичній підготовці та знаннях можуть позмагатися і дівчата та отримати нові уміння, знання й навички”, – розповіла начальниця Управління молоді та спорту Полтавської ОДА Марина Трохименко.

У рамках заходу провели заняття з тактики підрозділів десантно-штурмових військ, основ виживання у зимовий період, індивідуальної підготовки стрілків, повітряно-десантної підготовки, тактичної медицини, вогневої підготовки.

“Цей проєкт був заснований у 2014 році. Він дозволяє показати військові спеціальності для жіноцтва. Учасниці ознайомляться зі специфікою військових професій, а саме десантно-штурмових військ, їх озброєння, побуту, правил заходів безпеки. На території облаштовано 8 локацій для відпрацювання завдань та занять. Також команди матимуть рейдові завдання: по легенді підрозділ десантується, отримує спорядження в вантажних контейнерах, йде на розвідку за прокладеним маршрутом і відпрацьовує тактичні дії під час знешкодження противника”, – розповів керівник Полтавської обласної дитячої громадської організації “Військово-спортивний центр “Воїн” Олег Бариш.

“У стратегії молодіжної політики пріоритетними є два напрямки: безпека та збереження здоров’я. “Жіночий батальйон” саме про це. Про безпеку, обізнаність, патріотичну та духовну налаштованість, розуміння хто ти, в якій країна живеш, що можеш робити”, – сказала директорка Обласного молодіжного центру Світлана Громцева.

“Радію, що в Україні ми маємо людей, які готові навчатися, щоб при необхідності допомогти іншим і захищати нашу країну”, – зауважила депутатка Полтавської обласної ради, голова ГО “Батальйон небайдужих” Наталія Гранчак.

Переможців визначать у понад 20-ти номінаціях. Також за кількістю набраних балів, оберуть команду переможців.

Усі учасники отримають грамоти, сертифікати та призи.

 

 

 

Перейти до вмісту