Ви тут:
Суспільство Україна 

З’явився рейтинг найдорожчих ялинок України: яке місто витратило на свята найбільше

З’явився рейтинг найдорожчих ялинок України: яке місто витратило на свята найбільше

Цьогоріч місто Дніпро встановило рекорд за витратами на прикрашання. На новорічне святкування обласні центри України витратять загалом 98,75 млн гривень. Більш як половину витратить одне місто.

Про це пише Уніан, посилаючись на сюжет програми “Гроші”.

Журналісти проаналізували витрати українських міст на приготування до новорічних свят та Різдва. Витрати більшості обласних центрів на прикрашання міста та встановлення ялинки не перевищують 3 млн гривень.

Житомир, Львів, Луцьк та Хмельницький вклалися в менш як один мільйон гривень. Витрати цих міст становлять 110, 242, 728 та 770 тисяч гривень відповідно.

Значно більші витрати – у Чернігові та Ужгороді, де святкування обійшлося в 1,023 та 1,337 млн гривень. Міста Рівне та Херсон витратили по майже 3 млн гривень кожне.

П’яте місце в рейтингу найдорожчих ялинок країни посіла Вінниця. Там на свята витратили 3,15 млн гривень. Майже мільйон – безпосередньо на ялинку, ще 300 тисяч піде на її демонтаж.

Бюджет міста Черкаси, яке посідає четверте місце в рейтингу, більший у два рази – 6,8 млн гривень.

Харків – на третьому місці. Там 10 млн гривень витратили на прикрашання міста, ще 9,5 млн – на солодкі подарунки дітям.

Столиця України цьогоріч на другому місці за витратами. Київ витратив 27 млн гривень, щоправда, тільки 5 з них – бюджетні. Решту дадуть спонсори.

Найбільше за святкування цьогоріч заплатять у Дніпрі. Місто, де на прикрашання міста виділила 62 млн гривень, посідає перше місце в рейтингу.

Усі ці кошти – з міського бюджету. 12,5 млн гривень піде на головну ялинку міста. Журналісти зауважують, що це – рекордні витрати для України.

Фото Уніан

Перейти до вмісту