Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Як зменшити ризики ДТП взимку: поради від полтавських поліцейських

Як зменшити ризики ДТП взимку: поради від полтавських поліцейських

До кінця тижня на території Полтавської області триматиметься низька температура, сніг та ожеледиця. Поліція закликає усіх учасників дорожнього руху бути особливо уважними та обережними.

Поліцейські Полтавщини розповіли, як зменшити ризики ДТП взимку.

В умовах снігопаду необхідно користуватися ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), дотримуватися швидкісного режиму та правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки).

Слід бути вкрай обережними під час руху мостами та естакадами, а також відмовитися від ризикованих маневрувань, які за несприятливих погодних умов можуть спровокувати аварійну ситуацію.

У період негоди водіям краще утриматися від поїздок на далекі відстані без нагальної потреби. Та якщо так сталося, що вам терміново необхідно їхати в дорогу, обов’язково візьміть із собою теплі речі, гарячі напої та мобільний телефон (переконавшись, що акумулятор вашого гаджету заряджений). Також подбайте про вчасну заправку автомобіля.

Пішоходам радять переходити дорогу лише у встановлених місцях та використовувати світловідбивні елементи (флікери) на верхньому одязі, сумках та рюкзаках.

“Звертаємося до всіх учасників дорожнього руху, якщо ви потрапили до “снігового полону” чи в іншу неприємну ситуацію, негайно телефонуйте за номерами екстрених служб: 102 або 101, – щоб поліція та рятувальники вчасно могли вам допомогти”, – йдеться у повідомленні.

Фото: поліція

Перейти до вмісту