Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Як завіса: створили новий спосіб нейтралізації коронавірусу

Як завіса: створили новий спосіб нейтралізації коронавірусу

Дослідники створили новий спосіб нейтралізації вірусу SARS-CoV-2. Система використовує ультрафіолетову світлову завісу на основі світлодіодів (LED).

Як повідомляє 24 канал, це своєрідна ультрафіолетова завіса, яку планують використовувати для захисту приміщень від вірусів та бактерій. Зараз дослідження чекає рецензування та реакції наукової спільноти.

Вченим було відомо, що ультрафіолетові хвилі з певною довжиною хвилі інактивують віруси та бактерії. Так була створена система захисту приміщень від коронавірусу та інших патогенів, яка включає вентиляцію, спеціальну оптику і систему для безпечного відключення джерела ультрафіолету. Світло генерується світлодіодами та проєктується увігнутим дзеркалом.

Ультрафіолетовий промінь падає на відбивач, який спрямовує його вертикально, щоб збільшити щільність випромінювання. Повітря з приміщення всмоктується та нагнітається між відбивачами. Але оскільки ультрафіолетові хвилі цього типу виробляють озон, який у великих кількостях може бути шкідливий, то вчені налаштували систему на довжину хвилі 275 нм, її недостатньо для вироблення озону.

Автори підкреслюють, що вони розробили систему, яка може значно зменшити концентрацію у повітрі як вірусів, включаючи коронавірус, так і бактерій навіть у найнесприятливіших умовах.

Перейти до вмісту