Ви тут:

Вища освіта в Канаді: вибір ВНЗ, тривалість та вартість навчання

Вища освіта в Канаді: вибір ВНЗ, тривалість та вартість навчання

Хочете забезпечити дітям по-справжньому якісну освіту? Тоді одразу варто розглядати варіант навчання за кордоном. Освіта в Польщі https://proekt-obk.com/ зараз є найпопулярнішою серед українців через свою невисоку вартість, проте все частіше наші співвітчизники обирають навчання в англомовних країнах – Канаді, США, Великій Британії. З усіх цих країн найпопулярнішою серед українців залишається Канада. Давайте з’ясуємо, у чому причина популярності ВНЗ Канади, як вибрати хороший університет, а також скільки коштує навчання в цій країні, і чи є на нього якісь знижки.

Чому освіта в Канаді стає все популярнішою?

Почнемо з того, що в цій країні пропонують найвигідніше співвідношення ціни та якості освіти порівняно з іншими англомовними країнами. При цьому якість освіти в Канаді знаходиться на високому рівні, про це свідчать місця вузів Канади у світових рейтингах.

Друга причина – це сама країна. Канада вже не перший рік займає лідируючі позиції, будучи найкращою країною для життя. Тут розвинена економіка, підтримується лад у всіх сферах, та ще й неймовірно гарна природа!

Але повернемося до навчання. Тут дуже серйозно ставляться до практичної підготовки студентів. Більшість університетів у Канаді – державні, і уряд відповідає за якість освіти. Але при цьому він намагається не втручатися в сам навчальний процес, а забезпечує вищі навчальні заклади всім необхідним – сучасним обладнанням та комп’ютерною технікою, матеріалами. Завдяки цьому в країні на високому рівні проводяться наукові дослідження, в яких можуть брати участь студенти.

Освіта в Канаді https://proekt-obk.com/page/sistema-osviti-kanadi – це не лише лекції та семінари, а й серйозні стажування, що входять до навчальної програми. Це не 2-тижнева практика, як в українських вишах. Як бачите, підхід до освіти в цій країні серйозніший, що дає свої результати. Тому вузи Канади і є такими привабливими з погляду навчання та подальших перспектив.

Як вибрати хороший університет?

Якість освіти у всіх ВНЗ країни дуже висока. Але вам однозначно варто подумати, яка сфера для вас найцікавіша – наприклад, це може бути енергетика, економіка, медицина, юриспруденція, інформаційні технології або ж заснування власного бізнесу. Виходячи зі своїх уподобань, ви можете обрати університети, які мають найвищі позиції у рейтингах за фахом.

Скільки триває навчання у вузах Канади?

З канадською системою освіти неважко розібратися, адже вона схожа на українську. Спочатку студенти впродовж 4-х років навчаються на бакалавраті, після чого вступають на магістратуру на 1-2-річні програми. Відповідно, спочатку випускники отримують дипломи бакалаврів, а потім магістрів.

Якою буде вартість освіти у Канаді, і чи можна отримати таку освіту за кордоном безкоштовно? Орієнтуйтеся, що 1 рік навчання у ВНЗ буде коштувати від 17 тис. CAD. Знижок для іноземців немає, як і можливості вчитися безкоштовно. Але якщо добре проявити себе у навчанні, то буде можливість отримати стипендію (вона видається не помісячно, а йде як знижка на освіту).

Не забувайте про перспективи, які очікують на випускника канадського вузу. З дипломом цієї країни можна добре влаштуватися як в Україні, так і у США, країнах ЄС. Але, як правило, випускники залишаються саме в Канаді, адже це країна з одним із найвищих рівнів життя у світі. Це безпечна, комфортна, гарна країна, де люди із задоволенням працюють, відпочивають та подорожують. Обов’язково зважайте на це при виборі університету та країни для навчання.

Перейти до вмісту