Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

Від двох до шести років за ґратами: у Полтаві судитимуть чоловіка неправдиве повідомлення про замінування залізничного вокзалу

Від двох до шести років за ґратами: у Полтаві судитимуть чоловіка неправдиве повідомлення про замінування залізничного вокзалу

18 грудня, близько 22:00, надійшло анонімне телефонне повідомлення від чоловіка, який сказав, що біля Київського залізничного вокзалу в Полтаві знаходиться бомба і він має намір її підірвати. Поліція ретельно обстежила приміщення та прилеглу територію вокзалу. Вибухонебезпечних предметів не виявили. Особу, що надала неправдиву інформацію, затримали.

Джерело: поліція Полтавщини

«Під час обстеження вокзалу та прилеглої до нього території поліцейські вибухонебезпечних предметів не виявили. Паралельно нами, під процесуальним керівництвом прокуратури, проведені оперативно-розшукові та слідчі дії, в ході яких швидко вдалося встановити та затримати в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України особу, яка надала неправдиве повідомлення. Ним виявився місцевий чоловік, 1984 року народження. На часі йому повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою», – тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділу №1 (Київський район) Полтавського районного управління поліції Павло Корсун.

За даним фактом слідчий поліції розслідує кримінальне провадження, розпочате за кваліфікуючими ознаками частини 1 статті 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

У разі визнання судом вини фігуранту загрожує від двох до шести років позбавлення волі.

Перейти до вмісту