Ви тут:
Суспільство Україна 

Верховний Суд залишив в силі вирок Віктору Януковичу за держзраду

Верховний Суд залишив в силі вирок Віктору Януковичу за держзраду

Заступник керівника Київської обласної прокуратури та керівник Бучанської окружної прокуратури підтримали публічне обвинувачення у Верховному Суді, яким здійснювався розгляд касаційних скарг 6 захисників колишнього Президента.

6 грудня 2021 року Верховний Суд в задоволенні касаційних скарг адвокатів відмовив та визнав обґрунтованими доводи прокурорів, залишивши без змін вирок, яким експрезидента України засуджено за вчинення державної зради та пособництво у веденні агресивної війни. Йому призначено покарання у виді 13 років позбавлення волі, повідомили в Офісі Генерального прокурора. 

Таким чином, суд підтвердив обґрунтованість та законність вироку Оболонського районного суду від 24 січня 2019 року та ухвали Київського апеляційного суду від 2 жовтня 2020 року.

Читайте також: ДБР завершило розслідування щодо злочинів Януковича та інших 9-ти високопосадовців під час акцій протесту у 2014 році

Прокурори у суді довели, що своїми умисними протиправними діями експрезидент вчинив злочин проти основ національної безпеки України – державну зраду у вигляді надання іноземній державі – РФ та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 КК України). Також своїми умисними протиправними діями він вчинив злочин проти миру, а саме пособництво у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України). 

 

 

 

ФОТО: Слово і Діло

Перейти до вмісту