Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Учням та студентам Полтавщини призначили стипендії імені Героя України Андрія Конопльова

Учням та студентам Полтавщини призначили стипендії імені Героя України Андрія Конопльова

Полтавський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки продовжує заходи щодо підвищення рівня військово-патріотичного виховання.

Зокрема, за ініціативи керівництва терцентру внесли зміни до Програми національно-патріотичного виховання на 2021-2025 роки щодо запровадження в області Стипендії імені Героя України Андрія Конопльова, який героїчно загинув 23 січня 2015 року, захищаючи територіальну цілісність України.

У цьому році комісія вперше провела відбір кандидатів. Претенденти, які вважають, що мають високі показники з предмету “Захист України”, мають високі досягнення в оволодінні військово-прикладними навичками тощо, подають свої кандидатури шляхом самовисування.

Серед стипендіатів – 10 учнів (ліцеїстів) та 10 студентів (курсантів). Зокрема, стипендіатом став син Андрія Конопльова – Олексій, який є активним учасником військово-патріотичного руху Пирятинщини. Стипендія призначається строком на один рік і виплачується в період 1 січня до 31 грудня наступного року. Тож протягом наступного, 2022, року учні щомісяця отримуватимуть по 2 618 гривень, а студенти – по 3 721 гривні.

Призначення стипендій стимулює учнівську та студентську молодь Полтавщини до проходження військової служби в лавах Збройних сил України, громадської, національно-патріотичної, волонтерської, самоврядної діяльності тощо.

Перейти до вмісту