Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

У понад 60% процедур закупівель, які перевірили, зафіксували порушення, – полтавські аудитори

У понад 60% процедур закупівель, які перевірили, зафіксували порушення, – полтавські аудитори

Полтавські аудитори впродовж січня-листопада 2021 року забезпечили усунення порушень у сфері закупівель на суму понад 62 млн грн.

Фахівці Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області впродовж одинадцяти місяців поточного року провели 285 моніторингів процедур закупівель, за результатами яких складено відповідні висновки, повідомили у пресслужбі Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області.

Згідно Закону “Про публічні закупівлі” висновки про результати моніторингу процедур закупівель оприлюднені в електронній системі закупівель. Моніторингом охоплено фінансових ресурсів на загальну суму понад 2,3 млрд грн, з яких державні ресурси – 1,7 млрд грн, комунальні – 0,6 млрд грн. У більш як 60% процедур закупівель, охоплених моніторингом, встановлено порушення.

За результатом проведення моніторингів забезпечено попередження порушень у сфері закупівель на понад 62 млн грн, зокрема, шляхом розірвання 44 договорів та відміни 7 процедур закупівель. За порушення законодавства про закупівлі складено протоколи про адміністративне порушення стосовно 25 посадових осіб.

Перейти до вмісту