Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтавській бібліотеці для юнацтва влаштували для школярів бібліокешинг

У Полтавській бібліотеці для юнацтва влаштували для школярів бібліокешинг

Гамірним і веселим видався перший день Національного тижня читання у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара.

Тому саме сьогодні, 13 грудня, бібліотекарі провели для школярів бібліокешинг “Знайди свою книжку”. А допоміг їм у цьому Український інститут книги. Бо ж саме десятки книжок, надісланих цим закладом бібліотеці, відповідають найвибагливішим читацьким забаганкам молоді – вони сучасні, змістовні, яскраво оздоблені.

Тож учням 7 класу Полтавської ЗОШ № 38 пощастило. Цілу годину вони мандрували залами бібліотеки і шукали книжкові скарби. Бібліокешинг дав змогу відчути радість командної гри, взяти до рук найсучасніші твори в кольорових палітурках, помалювати і навіть зняти рекламний ролик книжки – позмагатися за звання найкращого кліпмейкера.

Усі учасники були заохочені відзнаками бібліотеки Гончара в різних номінаціях.

“Національний тиждень читання – це період особливої уваги до місця книги в сучасному цифровому і стрімкому житті. Дуже часто від особистого вибору кожного українця залежить, що саме читати, яку книжку придбати, а за якою піти до бібліотеки, що подарувати друзям на свята”, – прокоментувала захід завідувачка відділом соціокультурної роботи у Полтавська обласна бібліотека для юнацтва ім. О.Гончара Наталія Рисенко.

У цей день в межах тижня відбулося онлайн-заняття “Віртуальна мандрівка бібліотекою”, до якої долучилися шестикласники Полтавської гімназії № 17, щоб дізнатися про чудові видання, подаровані бібліотеці Українським інститутом книги. Школярі мали нагоду познайомитися з цікавими, надзвичайно яскравими книжками, пограти в ігри та, навіть, провести наукові експерименти.

 

 

 

Марія Бойко

Фото – Наталія Рисенко

Перейти до вмісту