Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві вшанували “короля танго” Астора П’яццолу

У Полтаві вшанували “короля танго” Астора П’яццолу

11 грудня в Полтавській обласній філармонії відбувся концерт “Король танго” присвячений 100-річчю від дня народження геніального композитора Астора П’яццоли. Камерний оркестр імені Дмитра Ахшарумова (керівник – Лідія Шкаровська) представив пронизливу програму з творів, які дійсно характеризують аргентинське танго.

Прекрасна добірка, про яку можна сказати: танго, якого ви не чули й не знали. Не декілька популярних мелодій Астора П’яццоли, які на слуху у всіх, а глибокі шедеври, якими він утвердив себе, як Великого Астора – Короля Танго.

Солістом, душею, серцем дійства цього вечора став бандеоніст з Києва, Заслужений артист України Ігор Саєнко. Емоційний настільки, що однієї миті ноти посипалися з пюпітру – до ніг Маестро їх зібрав фотохудожник Олександр Розум. Такі деталі й втілюють танго – як життя, як відчуття, як серцебиття. Яскраві до болю і одночасно життєві.

Глядачі затамовували подих – а потім зривалися хвилею овацій! Бо концерт надихав, заворожував і дарував насолоду.

“Грав би ще і ще – але мушу встигнути на поїзд. До Полтави їду завжди з особливим настроєм, бо колись ще студентом у вашому місті здобув своє найперше перше місце на музичному конкурсі “Полтавська весна”, який проводить Полтавське музичне училище!”, – поділився враженнями наприкінці виступу Ігор Саєнко.

 

Марія Бойко

Фото – Олександр Розум

Перейти до вмісту