Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відкрилась виставка “Подих традицій”

У Полтаві відкрилась виставка “Подих традицій”

16 грудня у приміщенні Полтавського академічного симфонічного оркестру відкрилась виставка «Подих традицій», на якій представлено творчий доробок студентів Гадяцького коледжу культури і мистецтв імені І.Котляревського.

Процес опанування студентами того чи іншого виду декоративно-прикладного мистецтва ґрунтується на знанні мистецьких традицій народу, рідного краю, аби подальша творчість випускників носила глибокий характер, а не губилась серед масової культури.

На виставці представлені твори, в яких використані різні види декоративно-прикладного Полтавщини й України. Кожна робота вирізняється колоритом, майстерністю виконання, поєднанням різних художніх технік. Можна побачити ближче кращі зразки писанкарства, дереворізьблення, художнього розпису, вишивки, аплікації соломкою.

Виставку «Подих традицій» підготували викладачі Гадяцького коледжу культури і мистецтв імені І.Котляревського Ірина Середа, Оксана Кисіль, Олександр Бондаренко.

«Переконаний, що для студентів спеціалізації «Декоративно-прикладне мистецтво» поняття «національна культура» і «національна свідомість» несуть глибокий зміст, і крізь усе життя вони пронесуть бажання плекати й берегти традиції українського мистецтва», – зазначив на відкритті експозиції директор коледжу культури і мистецтв Анатолій Насменчук.

Приємно, що нарешті зустрічі відбуваються не віртуально – на відкриття виставки завітали більше 100 учасників підсумкової галузевої конференції Департаменту культури і туризму.

«Гадяцький коледж культури і мистецтв – це заклад унікальний, важливий, випускники якого є в кожній громаді, творчому колективі, будинку культури. У закладу сотні відомих і шанованих випускників, які стали керівниками провідних мистецьких колективів, а сьогодні ми бачимо, що майбутні випускники готові достойно підтримати високі професійні стандарти і примножити їх у власних прекрасних авторських творах!» – звернулась до присутніх директор Департаменту культури і туризму Ірина Удовиченко.

Марія Бойко

Фото – Анатолій Насменчук

Перейти до вмісту