Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відкрилась виставка ляльок-символів Світлани Олійник

У Полтаві відкрилась виставка ляльок-символів Світлани Олійник

19 грудня – в День улюбленого свята, коли добрий Святий Миколай перетворює грудневу ніч у казку, коли з кожним має статися диво, у літературно-меморіальному музеї І. Котляревського відкрилась виставка творчих робіт члена Національної спілки художників України Світлани Олійник, знаної у Полтаві та Україні архітекторки, художниці, дизайнерки.

Творча співпраця художниці та музею триває уже впродовж багатьох років, але сьогоднішня виставка мисткині – це її перша виставка як члена Національної спілки художників України.

Світлана Олійник, як добра фея, вміє власноруч створити казковий світ, поринувши в який, справді опиняєшся в країні мрій. Обравши для себе складний вид художньо-мистецького узагальнення – іграшку-символ, художниця наповнює світ добротою та щирістю.

Загальна експозиція виставки та її творчі складові – святкові композиції з неодмінними казковими героями – чарівним засніженим лісом, його лісовими мешканцями, вертепною козою поєднані оригінальним художнім задумом майстрині, занурять кожного відвідувача у неповторну Різдяно-Новорічну казку, поведуть у щасливе дитинство, коли все ще попереду, все відбудеться, все справдиться.

Виставкова експозиція приваблює вишуканістю стилю, довершеним смаком, цікавими дизайнерськими рішеннями. Її роботи отримали визнання на батьківщині та за кордоном. Зберігаються у багатьох приватних зібраннях.

Виставкова зала літературної частини музею І. Котляревського, де оселились чарівні й загадкові персонажі, чекає на полтавців та гостей міста за адресою: м. Полтава, пр-т Першотравневий,18; з 9.00 до 17.00 щоденно.

 

Марія Бойко

Фото – Ігор Лотиш і Артем Мороз

Перейти до вмісту