Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві студенти коледжу мистецтв привітали дітлахів з новорічними святами

У Полтаві студенти коледжу мистецтв привітали дітлахів з новорічними святами

День Святого Миколая – найочікуваніше свято усіх дітей та дорослих, які з нетерпінням чекають, коли Миколай покладе під подушку подарунки.  Студенти Полтавського фахового коледжу мистецтв імені М.В.  Лисенка вже багато років не змінюють своїх традицій та напередодні Дня Святого Миколая роблять дітлахам полтавських шкіл-інтернатів подарунок – створюють казку.

Цей рік також не став винятком. 15 грудня святковим мюзиклом «Пригоди Івана та Вовчиці» «лисенківці» в Полтавському літературно-меморіальному музеї імені В.Г. Короленка привітали малечу Полтавського мистецького ліцею імені Софії Русової Полтавської обласної ради, а 16 грудня завітали до своїх давніх друзів – учнів Полтавського обласного наукового ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ступенів імені А.С.Макаренка.  

17 грудня відбувся найвідповідальніший, сповнений хвилюванням виступ на сцені Полтавського фахового коледжу мистецтв імені М.В. Лисенка: переглянути “Пригоди Івана та вовчиці” прийшли вихованці Полтавської спеціалізованої школи-інтернату спортивного профілю I-III ступенів Полтавської обласної ради, а також студенти і викладачі коледжу.

Натхненна гра акторів і в Полтаві, і в Ковалівці глибоко вразила присутніх у залі. І це не дивно, адже  історія про гаряче серце, яке може подолати усі перешкоди і запалити серця інших людей, не може нікого залишити байдужим.  Свідчення тому – тривалі оплески після  завершення вистави, щирі і добрі слова подяки як режисеру-постановнику Тетяні Томенко, так і всім виконавцям. А ще – спільне фото на згадку. 

       

Юні глядачі, разом із акторами, поринули у казковий світ. Затамувавши подих, вони стежили за пригодами Івана та його помічниці Вовчиці. Зустрічали чарівних героїв мюзиклу: Забаву, Царицю, Кішку, Бабку, Білок, Карла та Клару, Кікімору. Тема щирих людських стосунків згуртувала виконавців і юних глядачів, бо вона близька кожному. Завітав до школярів із привітанням та подарував малечі подарунки і Святий Миколай.

 

Марія Бойко

Фото – Микола Демченко

Перейти до вмісту