Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві планують реорганізувати обласну дитячу лікарню

У Полтаві планують реорганізувати обласну дитячу лікарню

22 грудня під час засідання постійної комісії Полтавської обласної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення, яке відбулося за участі першого заступника голови Полтавської облради Олександра Лемешка, першого заступника голови Полтавської ОДА Дмитра Луніна, заступника голови Полтавської облради Олега Бєлоножка, депутати розглянули питання про реорганізацію обласної дитячої лікарні шляхом приєднання до обласної лікарні ім. М.В.Скліфосовського.

Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак наголосив на необхідності реорганізації закладу, що дозволить оптимізувати роботу та покращити умови надання меддопомоги маленьким пацієнтам.

“Проаналізувавши роботу медзакладів ми побачили, що можна раціональніше використовувати ресурси. 30% затрат у дитячій лікарні припадає на обслуговуючий персонал. Так, наприклад, є харчоблок у дорослій лікарні і через дорогу такий же є у дитячій. Така ж ситуація зі стерелізаційними та іншим. Укладати договори між собою на такі послуги лікарні не можуть, так як вони є комунальними неприбутковими підприємствами. Тому для оптимізації використання коштів та покращення надання меддопомоги дітям необхідно реорганізувати заклад”, – розповів Віктор Лисак.

 

За його словами, зараз в обласній лікарні триває ремонт.

“Проводимо комплексу реконструкцію лікарні. Поступово всі відділення та приміщення будуть оновлені та осучаснені. Взагалі було б добре навколо обласної лікарні зробити медичне містечко”, – додав Віктор Лисак.

Депутати підтримали проєкт рішення про реорганізацію дитячої лікарні.

Комісія розглянула та підтримала проєкти рішень про внесення змін та доповнень до Комплексної програми соціального захисту населення Полтавської області на 2021 – 2025 роки, про затвердження обласної Програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Полтавської обласної ради на 2022 рік, про затвердження Положення про оплату праці та преміювання керівників закладів охорони здоров’я, що перебувають у комунальній власності Полтавської обласної ради, про внесення змін до Положення про порядок та умови надання разової грошової допомоги, про погодження розподілу коштів обласного бюджету на фінансову підтримку обласних громадських організацій осіб з інвалідністю, ветеранів, учасників бойових дій та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи у 2022 році. Також депутати розглянули та погодили проєкт Плану роботи постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення на 2022 рік

Затвердили й обласну Програму відзначення кращих медичних працівників на 2020 – 2026 роки, в якій збільшили розмір премій.

Депутати заслухали звіти директорів та погодили їм продовження контрактів на три роки. А саме директору Комунального закладу освіти “Лубенський медичний фаховий коледж Полтавської обласної ради” Анатолію Царинному, директору КП “Кременчуцький обласний клінічний шпиталь для ветеранів війни” Миколі Литвиненку, директору КП “Полтавський обласний клінічний госпіталь для ветеранів війни Полтавської обласної ради” Сергію Голубєву, директору КП “Полтавський обласний клінічний онкологічний диспансер Полтавської обласної ради” Оресту Вовку, директору КП “Полтавський обласний клінічний протитуберкульозний диспансер Полтавської обласної ради” Володимиру Печериці.

Перейти до вмісту