Ви тут:
децентралізація Суспільство Україна 

У 2022 році прогнозований обсяг місцевих бюджетів збільшиться на понад 87 мільярдів гривень, – Мінрегіон

У 2022 році прогнозований обсяг місцевих бюджетів збільшиться на понад 87 мільярдів гривень, – Мінрегіон

Протягом реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні власні доходи місцевих бюджетів зросли у чотири рази. Наразі Держбюджетом на 2022 рік прогнозовано очікується обсяг місцевих бюджетів у розмірі 437 мільярдів гривень, що на 87 мільярдів гривень більше, ніж у 2021 році.

Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час відкриття Міжнародного експертного обговорення 2021 Програми «U-LEAD з Європою» «Партнерство заради розвитку».

«Хочу подякувати нашим міжнародним партнерам — Програмі «U-LEAD» — за постійну експертну, технічну та фінансову підтримку, яку отримує Україна у впровадженні однієї з найважливіших для країни реформ — реформи місцевого самоврядування. Впродовж останніх декількох років в Україні було прийнято низку історичних рішень, які відкрили нові можливості для стабільного розвитку громад. Горизонтальні зв’язки і реалізація спільних проектів створюють умови для регіонального економічного розвитку. Згідно з ухваленим Верховною Радою держбюджетом, наступного року прогнозований обсяг місцевих бюджетів має збільшитися на понад 87 мільярдів гривень у порівнянні з 2021-м», — зазначив Олексій Чернишов.

Зазначимо, подальше реформування місцевого самоврядування вимагає конституційних змін. Минулого тижня оприлюднено пропозиції щодо тексту змін до Основного Закону в частині децентралізації влади. Цей документ — результат масштабних консультацій влади з місцевим самоврядуванням та їхніми асоціаціями, які тривали протягом майже двох років.

«Зміни до Конституції закріплять досягнення децентралізації та стануть результатом синергії зусиль усіх зацікавлених сторін, які вболівають за місцеве самоврядування. З впевненістю можна сказати, що вони відкриють можливості для повного завершення реформи місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади», — підкреслив очільник Мінрегіону.

Перейти до вмісту