Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У 2021 році на Полтавщині відновили шість шкіл, три дитсадки й закупили 42 шкільні автобуси, – Дмитро Лунін

У 2021 році на Полтавщині відновили шість шкіл, три дитсадки й закупили 42 шкільні автобуси, – Дмитро Лунін

Цього року на Полтавщині відремонтували шість шкіл і три дитсадки. В освітніх закладах облаштовували п’ять STEM-лабораторій та 50 природничо-математичних класів. Вчителі області отримали майже 2500 ноутбуків.

Про це повідомив т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

“Для обласної влади освіта завжди була й залишається пріоритетом, адже діти повинні швидко й комфортно добиратися до школи, харчуватися здоровою та смачною їжею, навчатися в теплих і облаштованих кабінетах. В 2021 році було придбано 42 шкільні автобуси, які наразі курсують у громадах області й безкоштовно доставляють школярів до освітніх закладів. За програмою Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво” цьогоріч відновили 6 шкіл та 3 дитячих садочки”, – зазначив Дмитро Лунін.

У межах реформи шкільного харчування, яка відбувається під патронатом першої леді Олени Зеленської, у 2021 році на Полтавщині розроблена й затверджена регіональна програма “Дітям Полтавщини – якісне харчування”. На її реалізацію передбачено 56 млн грн. Вже закупили 40 пароконвектоматів для шкільних їдалень.

Читайте також: 100% шкіл Полтавщини під’єднані до платформи “Всеукраїнська школа онлайн”

Крім того, Дмитро Лунін наголосив, що серед пріоритетних напрямів розвитку освіти в області – підтримка наукової та інноваційної діяльності молоді, розвиток спорту. Створена Програма підтримки наукової та інноваційної діяльності у Полтавській області на 2021-2024 роки. Вона не має аналогів в інших регіонах України. Із наступного року в її межах планують проводити щорічний конкурс для відбору наукових та інноваційних проєктів за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки, стратегічними напрямами інноваційної діяльності. Найкращі ініціативи підтримають з обласного бюджету на умовах співфінансування.

Перейти до вмісту