Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Цього року на Полтавщині поліція вилучила з незаконного обігу понад 3,5 тисячі набоїв, більше ніж 120 одиниць зброї, 36 гранат та понад 3 кг вибухівки

Цього року на Полтавщині поліція вилучила з незаконного обігу понад 3,5 тисячі набоїв, більше ніж 120 одиниць зброї, 36 гранат та понад 3 кг вибухівки

З початку року поліція вилучила з незаконного обігу понад 3,5 тисячі набоїв, більше ніж 120 одиниць зброї, 36 гранат, більше як 3 кілограми вибухівки, а також понад півсотні зразків холодної зброї.  

Джерело: поліція Полтавщини

За викритими фактами незаконного поводження зі зброєю відкрито 116 кримінальних проваджень, у яких 108 осіб отримали підозри у скоєнні злочинів. На розгляд судів слідчі, за погодженням з прокуратурою, скерували більше сотні обвинувальних актів.

Довідково. Стаття 263 Кримінального кодексу України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2341-14#Text) передбачає відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Зокрема, за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу кримінальний закон (частина 1 статті 263) передбачає від трьох до семи років позбавленням волі.

За незаконне носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу частина 2 загаданої статті передбачає від 17 тисяч до 68 тисяч гривень або від ста двадцяти до двохсот сорока годин громадських робіт, або арешт на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк від двох до п’яти років, або до трьох років позбавлення волі.

Водночас правова норма (частина 3 статті 263) передбачає можливість звільнення від кримінальної відповідальності особи, яка вчинила злочин (передбачений частинами 1 або 2 цієї статті), якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Перейти до вмісту