Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Цього дня шість років тому на Сході України загинув військовий з Полтавщини

Цього дня шість років тому на Сході України загинув військовий з Полтавщини

15 грудня, в Міністерстві оборони України відбувся щоденний ранковий церемоніал вшанування захисників та захисниць України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

Джерело: Міністерство оборони

Дзвін Пам’яті пролунав тричі.

У цей день внаслідок бойових дій з російськими окупантами у 2014 році загинув старший солдат ЛАШКУЛ Віталій Леонідович.

У 2015 році:

Старший солдат НОСЕНКО Артем В’ячеславович. 

Носенко Артем В’ячеславович народився 28 жовтня 1991 року у місті Світловодську Кіровоградської області. Згодом родина переїхала на проживання до міста Кременчука Полтавської області.

Закінчив Кременчуцьку загальноосвітню школу №10, Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського за спеціальністю «Системна інженерія».

Учасник антитерористичної операції на Сході України. 13 лютого 2015 року записався на контрактну службу. Розвідник 131 батальйону Збройних Сил України.
15 грудня 2015 року під час виконання бойового завдання в секторі «М» поблизу міста Павлопіль Донецької області розвідгрупа потрапила під снайперський обстріл. Внаслідок обстрілу Артем зазнав важкого кульового поранення, від якого помер.

Похований у місті Кременчук.

Указом Президента України № 103/2016 від 21 березня 2016 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», Носенко Артем Вячеславович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

У 2018 році:

Молодший лейтенант ЛОШКАРЬОВ Денис Олександрович.

Присутні вшанували пам’ять захисників та захисниць України хвилиною мовчання та поклали квіти до Стели Пам’яті.

Перейти до вмісту