Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Термін дії COVID-сертифіката після третьої дози вакцини продовжуватися не буде, – МОЗ

Термін дії COVID-сертифіката після третьої дози вакцини продовжуватися не буде, – МОЗ

Окремий COVID-сертифікат для людей із медичними показами до введення  додаткової дози вакцини генеруватися не буде, для них залишиться чинним “зелений” сертифікат, який був сформований після другої дози щеплення. 

Джерело: Міністерство охорони здоров’я

“Людям, які мають медичні показання у зв’язку з важкими захворюваннями, рекомендовано вводити додаткову дозу вакцини проти коронавірусної хвороби. Хочу пояснити, що додатковий COVID-сертифікат у них генеруватися не буде. Чинним залишиться “зелений” сертифікат, при чому – його термін теж залишиться однаковим. Тобто, 365 днів від дня отримання другої дози щеплення”, – заявила заступниця міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич. 

Заступниця міністра наголосила, що дані про додаткову дозу будуть внесені до електронної системи охорони здоров’я. 

Читайте також: Як отримати третю дозу вакцини проти COVID-19 людям із медичними показами: роз’яснення МОЗ

Нагадаємо, МОЗ дозволило отримати додаткову дозу вакцини проти COVID-19, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися раніше рекомендується: людям з ВІЛ-інфекцією, онкологією, після трансплантації органів, особам, які проходять імуносупресивну або імуномодулюючу терапію, та особам із низкою інших імунодефіцитних станів. 

Перейти до вмісту