Ви тут:
Суспільство Україна 

Щодня читають книги лише 8% українців, – Ткаченко

Щодня читають книги лише 8% українців, – Ткаченко

В Україні стартував Національний тиждень читання. В Україні ж щотижня читають лише чверть українців, а щодня відкривають книгу – 8%.

“Про читання і його важливість варто говорити на рівні держави. Навіть не так: це вкрай НЕОБХІДНО. Згідно зі звітом Міжнародної асоціації видавців, 67% канадійців читають щонайменше раз на тиждень. Серед французів – 60% регулярних читачів, серед ісландців – 53%. В Україні ж щотижня читають лише чверть українців, а щодня відкривають книгу – 8% (за оцінкою Українського інституту книги). Різниця колосальна”, – повідомив у своєму Telegram-каналі Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Книговидання в світі не стає на паузу. За словами міністра, в Україні ж ситуація протилежна: обсяг проданих книг впав на 50%.

“Такі цифри доводять, що реалізація стратегії з розвитку читання якнайшвидше – обов’язкова місія. Для додаткового стимулу купувати українців книги запущено й програму “ЄПідтримка”. Питання розвитку читання – не просто абстрактна боротьба за розуми прийдешнього покоління. Це завдання держави і кожної людини, яка хоче бути успішною та вижити в умовах жорсткої інтелектуальної конкуренції. Тому попереду ми запланували цілий тиждень активностей що покликані промотувати читання та мотивувати українців долучитися до шанувальників літератури”, – додав він.

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту