Що приготувати на Миколая: меню для дітей
Що приготувати на Миколая: меню для дітей
Діти з нетерпінням чекають 19 грудня, адже у цей день Святий Миколай приносить їм подарунки.
Джерело: Smachno.ua
Так традиційно склалося, що на Миколая, в основному, дарують солодощі, а що смачне можна приготувати на свято читайте далі.
Вівсяний їжачок
Рецепт від шеф-кухаря Лесі Бабіта
Інгредієнти
-
- Вівсяне печиво — 3 шт.
- Сгущене молоко — 30 г
- Маскарпоне (або будь-який вершковий сир) — 1 ст. л.
- Кондитерські збиті вершки (або аерозольні)— 1 ст. ложка
- Суміш заморожених ягід – за смаком
- Мигдальні пластівці – за смаком
Читайте також: День Святого Миколая: вірші для дітей, які легко вчити
Спосіб приготування
- Вівсяне печиво перетираємо в блендері й змішуємо зі згущеним молоком. Викладаємо половину норми у форму, зверху робимо шар з більшої частини сиру, змішаного з вершками, а на нього викладаємо ягоди.
- Покриваємо ягоди шаром з перетертого печива. За допомогою кондитерського мішечка покриваємо «їжачка» залишками сиру з вершками і робимо «голки» з мигдальних пластівців.
Коктейль «Новорічний феєрверк»
Рецепт від бармена Сергія Булгакова
Інгрідієнти
- Консервований персик (пюре) – 150 г
- Мандариновий сік (свіжий) – 150 г
- Гренадін – 30 г
Спосіб приготування
- У келих викладаємо шар з персикового пюре, на нього обережно, по трубочці наливаємо гренадин, а зверху – мандариновий фреш.
- Прикрашаємо часточкою апельсина і подаємо.
Рис «Сонячна курка»
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Ковальова
Інгредієнти
- Рис – 50 г
- Морква – 20 г
- Селера (корінь) – 20 г
- Сіль – за смаком
- Куркума – 1 г
- Курка (філе) – 120 г
- Ананас – 35 г
- Шинка – 40 г
- Ріпчаста цибуля – 20 г
- Зелений горошок – 30 г
- Вершкове масло – на смак
- Сметана – 50 г
- Приправа «Каррі» – за смаком
Читайте також: Подарунки під подушку або у чобіток: що подарувати дитині на святого Миколая
Спосіб приготування
- Моркву і селеру очищаємо, пропускаємо через м’ясорубку і обсмажуємо на вершковому маслі.
- Потім всипаємо рис, трохи обсмажуємо й додаємо сіль і «каррі». Заливаємо рис водою і ставимо в розігріту до 180 ° С духовку на 25 хвилин.
- На пательні обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, додаємо нарізане смужками куряче філе, нарізану смужками шинку і трохи обсмажуємо. Потім додаємо зелений горошок, нарізані шматочками ананаси, заливаємо сметаною і тушкуємо до готовності.
- Готовий рис викладаємо по центру тарілки, зверху викладаємо курку і прикрашаємо страву зеленню.
Млинці «Радість Шрека»
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Ковальова
Інгредієнти
- Молоко – 1 л
- Яйця – 4 шт.
- Борошно – 150 г
- Сіль – 1 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Сир 20% (дитячий, солодкий) – 100 г
- Персики (консервовані) – 50 г
- Вишня (заморожена) – 35 г
- М’ята – 2 г
- Збиті вершки – 30 г
- Шоколадний соус – 20 г
Спосіб приготування
- Збиваємо в мисочці яйця, додаємо молоко, борошно, сіль, цукор і добре перемішуємо (щоб не було грудок). У пательні розігріваємо олію, виливаємо в неї (порціями) рідке тісто, що отрималось, і смажимо тонкі млинці.
- Для порції беремо два млинця і на один викладаємо сир, а другий млинець розрізаємо на дві половинки. В одну половинку загортаємо нарізані персики, а в іншу – вишню, перемішану з цукром.
- Викладаємо отримані рулетики на млинець з сиром і загортаємо. Після розрізаємо млинець на 4 частини, викладаємо на тарілку і прикрашаємо збитими вершками, шоколадним соусом і м’ятою.
«Мрія Буратіно»
Рецепт від шеф-кухаря Лесі Бабіта
Інгредієнти
- Картопля — 2 шт.
- Молоко — 1-2 ст. ложки
- Сіль — за смаком
- Курячий фарш — 180 г
- Ріпчаста цибуля — 30 г
- Пшеничний хліб або батон — 30 г
- Перець — за смаком
- Яйце — 1 шт.
- Морква — за смаком
- Маслини — за смаком
- Овочевий салат— 100 г
Спосіб приготування
-
- Картоплю відварюємо до м’якості в підсоленій воді, більшу частину води зливаємо і розминаємо картоплю до пюреподібної консистенції, по мірі необхідності додаючи до пюре молоко. Замочуємо в кип’яченій воді хліб на кілька хвилин, після віджимаємо і пропускаємо разом з цибулею через м’ясорубку.
- Додаємо отриману суміш до фаршу, вбиваємо туди ж яйце, сіль, перець і добре переминаємо фарш руками. Формуємо з фаршу котлетки, паніруємо їх в мелених сухарях і обсмажуємо на олії до золотистої скоринки.
- З готового пюре робимо «волосся» Буратіно, а з котлетки за допомогою морквини і маслин – «обличчя» Буратіно, поруч викладаємо овочевий салат і подаємо