Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Що приготувати на Миколая: меню для дітей

Що приготувати на Миколая: меню для дітей

Діти з нетерпінням чекають 19 грудня, адже у цей день Святий Миколай приносить їм подарунки.

Джерело: Smachno.ua

Так традиційно склалося, що на Миколая, в основному, дарують солодощі, а що смачне можна приготувати на свято читайте далі.

Вівсяний їжачок

Рецепт від шеф-кухаря Лесі Бабіта

Інгредієнти

    • Вівсяне печиво — 3 шт.
    • Сгущене молоко — 30 г
    • Маскарпоне (або будь-який вершковий сир) — 1 ст. л.
    • Кондитерські збиті вершки (або аерозольні)— 1 ст. ложка
    • Суміш заморожених ягід – за смаком
    • Мигдальні пластівці – за смаком

Читайте також: День Святого Миколая: вірші для дітей, які легко вчити

Спосіб приготування

  • Вівсяне печиво перетираємо в блендері й змішуємо зі згущеним молоком. Викладаємо половину норми у форму, зверху робимо шар з більшої частини сиру, змішаного з вершками, а на нього викладаємо ягоди.
  • Покриваємо ягоди шаром з перетертого печива. За допомогою кондитерського мішечка покриваємо «їжачка» залишками сиру з вершками і робимо «голки» з мигдальних пластівців.

Коктейль «Новорічний феєрверк»

Рецепт від бармена Сергія Булгакова

Інгрідієнти

  • Консервований персик (пюре) – 150 г
  • Мандариновий сік (свіжий) – 150 г
  • Гренадін – 30 г

Спосіб приготування

  1. У келих викладаємо шар з персикового пюре, на нього обережно, по трубочці наливаємо гренадин, а зверху – мандариновий фреш.
  2. Прикрашаємо часточкою апельсина і подаємо.

Рис «Сонячна курка»

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Ковальова

Інгредієнти

  • Рис – 50 г
  • Морква – 20 г
  • Селера (корінь) – 20 г
  • Сіль – за смаком
  • Куркума – 1 г
  • Курка (філе) – 120 г
  • Ананас – 35 г
  • Шинка – 40 г
  • Ріпчаста цибуля – 20 г
  • Зелений горошок – 30 г
  • Вершкове масло – на смак
  • Сметана – 50 г
  • Приправа «Каррі» – за смаком

Читайте також: Подарунки під подушку або у чобіток: що подарувати дитині на святого Миколая

Спосіб приготування

  1. Моркву і селеру очищаємо, пропускаємо через м’ясорубку і обсмажуємо на вершковому маслі.
  2. Потім всипаємо рис, трохи обсмажуємо й додаємо сіль і «каррі». Заливаємо рис водою і ставимо в розігріту до 180 ° С духовку на 25 хвилин.
  3. На пательні обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, додаємо нарізане смужками куряче філе, нарізану смужками шинку і трохи обсмажуємо. Потім додаємо зелений горошок, нарізані шматочками ананаси, заливаємо сметаною і тушкуємо до готовності.
  4. Готовий рис викладаємо по центру тарілки, зверху викладаємо курку і прикрашаємо страву зеленню.

Млинці «Радість Шрека»

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Ковальова

Інгредієнти

  • Молоко – 1 л
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 150 г
  • Сіль – 1 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Сир 20% (дитячий, солодкий) – 100 г
  • Персики (консервовані) – 50 г
  • Вишня (заморожена) – 35 г
  • М’ята – 2 г
  • Збиті вершки – 30 г
  • Шоколадний соус – 20 г

Спосіб приготування

  1. Збиваємо в мисочці яйця, додаємо молоко, борошно, сіль, цукор і добре перемішуємо (щоб не було грудок). У пательні розігріваємо олію, виливаємо в неї (порціями) рідке тісто, що отрималось, і смажимо тонкі млинці.
  2. Для порції беремо два млинця і на один викладаємо сир, а другий млинець розрізаємо на дві половинки. В одну половинку загортаємо нарізані персики, а в іншу – вишню, перемішану з цукром.
  3. Викладаємо отримані рулетики на млинець з сиром і загортаємо. Після розрізаємо млинець на 4 частини, викладаємо на тарілку і прикрашаємо збитими вершками, шоколадним соусом і м’ятою.

«Мрія Буратіно»

Рецепт від шеф-кухаря Лесі Бабіта

Інгредієнти

  • Картопля — 2 шт.
  • Молоко — 1-2 ст. ложки
  • Сіль — за смаком
  • Курячий фарш — 180 г
  • Ріпчаста цибуля — 30 г
  • Пшеничний хліб або батон — 30 г
  • Перець — за смаком
  • Яйце — 1 шт.
  • Морква — за смаком
  • Маслини — за смаком
  • Овочевий салат— 100 г

Спосіб приготування

    1. Картоплю відварюємо до м’якості в підсоленій воді, більшу частину води зливаємо і розминаємо картоплю до пюреподібної консистенції, по мірі необхідності додаючи до пюре молоко. Замочуємо в кип’яченій воді хліб на кілька хвилин, після віджимаємо і пропускаємо разом з цибулею через м’ясорубку.
    2. Додаємо отриману суміш до фаршу, вбиваємо туди ж яйце, сіль, перець і добре переминаємо фарш руками. Формуємо з фаршу котлетки, паніруємо їх в мелених сухарях і обсмажуємо на олії до золотистої скоринки.
    3. З готового пюре робимо «волосся» Буратіно, а з котлетки за допомогою морквини і маслин – «обличчя» Буратіно, поруч викладаємо овочевий салат і подаємо
Система Orphus