Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Розпочався Національний тиждень читання

Розпочався Національний тиждень читання

З 13 по 19 грудня вперше в Україні проходитиме Національний тиждень читання. Це загальнонаціональне свято, що об’єднує навколо читання читачів, письменників, бібліотекарів, видавців і книгарів по всій країні.

Про це повідомили в Українському інституті книги.

Національний тиждень читання спрямований на те, щоб залучити українців до читання, купівлі та дарування книжок, відвідування бібліотек, а також привернути увагу до українського книговидання та літератури, підтримати видавництва, книгарні та бібліотеки.

Гасло Національного тижня читання: “Знайди свою книжку!”. Основні акції любителям книжок та тим, хто лише на початку цього шляху, слід шукати на сторінках своїх улюблених видавництв чи в книгарнях та бібліотеках. Саме там українців чекають як тематичні підбірки книг чи поради, з чого варто почати читання в різному віці, так і приємні знижки на окремі книжки. 

“Ми прагнемо, аби кожен українець знайшов свою книжку, свого автора, свій формат читання, свою бібліотеку та, зрештою, додав читання до своєї життєвої стратегії. До акції може приєднатися кожен охочий і зробити це просто”, – йдеться в повідомленні.

До участі в Національному тижні бібліотеки запрошують у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Олеся Гончара та Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І.П.Котляревського.

“Заходь в бібліотеку, бери книги, читай, фотографуйся, викладай свої фото на своїх сторінках в соцмережах з хештегами #Національнийтижденьчитання, #мояулюбленакнига. Святкуймо разом”, – йдеться у повідомленні.

Якщо ви хочете взяти участь в н6аціональному читанні особисто, то можете:

– написати пост у своїх соцмережах із рекомендаціями українських книжок (перекладних або від українських авторів), цінних саме для вас;

– купити книжки у книгарні для когось у подарунок, для себе або для передачі в бібліотеку — і також розповісти про це у своїх соцмережах.

– розповісти або написати історію про читання і книжки у вашому житті в соціальних мережах. Чому, як ви думаєте, читання і українські книжки важливі для українців?

– сходити/записатися в бібліотеку самостійно або з малечею, обрати книжки для всієї родини і написати про свій досвід.

Перейти до вмісту