Ви тут:
Суспільство Україна 

РНБО ввела санкції проти осіб, причетних до зведення Керченського мосту та неправосудних рішень у Криму

РНБО ввела санкції проти осіб, причетних до зведення Керченського мосту та неправосудних рішень у Криму

30 грудня під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулось засідання ради національної безпеки та оборони. Під час засідання члени РНБО застосували санкції до деяких фізичних та юридичних осіб. 

Згідно з пропозицією Кабінету Міністрів України ухвалено рішення щодо розширення переліку фізичних та юридичних осіб, стосовно яких застосовані персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

Санкції запроваджено щодо 6 фізичних осіб та 24 юридичних осіб, які причетні до незаконного спорудження і експлуатації залізничної частини транспортного переходу через Керченську протоку, організації пасажирського залізничного сполучення тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя з територією Російської Федерації та нанесення шкоди національній культурній спадщини на території міста Севастополь.

До санкційного списку внесено також 18 фізичних осіб, які причетні до винесення неправосудних судових рішень про відчуження майна Кримської єпархії Православної церкви України на тимчасово окупованій території АР Крим та Севастополя.

Санкції застосовано і до 52 фізичних осіб, які, обіймаючи керівні посади в структурі окупаційної адміністрації РФ на тимчасово окупованій території АР Крим та Севастополя, завдають істотної шкоди національним інтересам і безпеці Українського народу.

Перейти до вмісту