Ви тут:
Надзвичайні ситуації Суспільство Україна 

Рятувальники б’ють на сполох: пожежі у приватному секторі забирають життя людей

Рятувальники б’ють на сполох: пожежі у приватному секторі забирають життя людей

Від початку року в житловому секторі сталося понад 25 тисяч займань, вогонь забрав життя 1 556 людей. Кожного дня ця статистика зростає.

Про це повідомили у ДСНС України.

У чому ж причина такої невтішної ситуації?

Для прикладу, 6 грудня в с. Коровинці, що на Сумщині, горів житловий будинок, у якому проживає 4 сім’ї, а це 23 людини, серед них 9 дорослих та 14 дітей. Зі слів господині, перебуваючи на вулиці вона помітила, що в одній із кімнат на другому поверсі зайнялося. В момент виникнення пожежі на першому поверсі будинку знаходилось 4 дитини. Дорослі вивели неповнолітніх з оселі та зателефонували на лінію “101”. Вогонь швидко поширювався і на момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів, встиг охопити покрівлю будинку по всій площі, а також речі домашнього вжитку, що знаходились на другому поверсі. Врешті, пожежу ліквідували, внаслідок події ніхто не постраждав.

“Показово, що нещодавно рятувальники спільно з правоохоронцями відвідували дане помешкання і роз’яснювали його мешканцям, яких вимог безпеки потрібно дотримуватися, щоб не допустити пожежі. Цей приклад демонструє, що необхідно неухильно дослухатися до порад рятувальників, адже ціна байдужості у відношенні до дотримання правил пожежної безпеки є надто дорогою. Кожна людина повинна почувати за собою відповідальність за власну безпеку та добробут своєї родини”, – зазначили у ДСНС.

Надзвичайники спільно з місцевими органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, працівниками поліції та соціальних служб повсякчас проводять профілактичні та роз’яснювальні заходи серед населення. Зокрема, особливу увагу під час превентивної роботи приділяють малозабезпеченим, неблагонадійним, багатодітним, самотнім, літнім людям та особам з обмеженими можливостями.

Читайте також: Пожежа у Полтаві: горіла квартира у дев’ятиповерхівці

За останні 2 тижні в Україні проведено понад 1700 рейдових відпрацювань, якими охоплено понад 224 тисячі громадян. Під час рейдів вогнеборці спільно з іншими службами поширюють пам‘ятки безпеки, аби вся необхідна інформація була в людей перед очима.

Фото: ДСНС

 

Перейти до вмісту