Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Представник хокею Полтавщини зіграв у Канаді у матчі з ветеранами НХЛ

Представник хокею Полтавщини зіграв у Канаді у матчі з ветеранами НХЛ

Президент ХК “Кременчук” Сергій Мазур у складі делегації ФХУ перебуває у Канаді.

Як розповіли у Федерації хокею України, українська делегація на чолі з президентом ФХУ Георгієм Зубком відбула з робочим візитом до Північної Америки. Делегація запланувала побувати у Вінніпезі (штат Манітоба), Оттаві і Торонто (штат Онтаріо).

“Розпочався візит перших осіб українського хокею в Канаду з штату Манітоба, близько половини населення якої складають еміґранти та більшість із них – українці. У Манітобі налічується 35 000 хокеїстів та хокеїсток, функціонують сотні спортивних шкіл, клубів, юніорські ліги. І то при населенні в приблизно мільйон жителів.

Українська делегація розпочала свій тур відвідуванням щорічної вечері «Канадських друзів хокею в Україні» «Допомагаємо хокею в Україні» у середу, 1 грудня, у Вінніпезі. Також були проведені зустрічі з керівниками Hockey Manitoba, Manitoba Junior Hockey League та Winnipeg Minor Hockey”, – йдеться у повідомленні пресслужби “Кременчука”.

Представники ФХУ зустрілися з представниками організації “Канадськi друзі хокею в Україні”, яка вже декілька років активно допомагає українському хокею шляхом створення різних фондів. В Україні ця допомога проявляється у забезпеченні екіпіруванням. Форма надається безпосередньо до регіонів, ДЮСШ. Адресну допомогу отримали школи Новоярівська на Львівщині, харківські “Динамо” і “Пантери”. Наразі форму відправляють до Конотопа на Сумщині.

Вже третій рік поспіль 1 грудня “Канадські друзі” проводять благодійний захід, який залучає для їх організації фінансування та підтримку різних офіційних структур Канади.

У рамках візиту українська команда зіграла товариський матч супротив свої канадських партнерів. У поєдинку приймали участь багато зірок НХЛ. Українці перемогли 4:3, а вирішальну четверту шайбу закинув Сергій Мазур.

“Сьогодні чудовий день. Я мав честь грати у хокей з ветеранами НХЛ. У програмі нашого візиту, Федерації хокею України, ми зіграли матч із командою Канади. Вийшла чудова, дружня, але водночас напружена гра між Україною та Канадою. Для мене це було як здійснення дитячої мрії. Коли катаєшся в одній «коробці» з тими, за кого вболівав і чиєю майстерністю захоплювався багато років. Тим приємніше, що у цій боротьбі Україна здобула перемогу. Ми виграли з рахунком 4:3. І під четвертою, вирішальною шайбою, було написане моє прізвище. Це неймовірні емоції: захоплення, перемога, дружба і справжнє задоволення, яке можна відчути тільки на льоду під час гри”, – розповів президент НХЛ.

Перейти до вмісту