Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Полтавці привезли Гран-Прі з Міжнародного фестивалю-конкурсу “Джерело Надій”

Полтавці привезли Гран-Прі з Міжнародного фестивалю-конкурсу “Джерело Надій”

Колектив театру “Шарм” Полтавської міської школи мистецтв “Мала академія мистецтв” імені Раїси Киричеко здобув перемогу на Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв “Джерело Надій”.

Фестиваль відбувся 4 грудня у Києві. Для полтавців, учасників колективу “Шарм”, це був успішний досвід. Колектив став володарем Гран-Прі за виставу Дон Нігро “Звірячі історії” (старша група), 1 місце — казка “Хто там” (середня група). Також Вероніка Дуткевич отримала 1 місце за читання монологу “Ліпочки” з вистави Островського “Свої люди розрахуємося”, а Софія Бедненко за “Монолог думок” посіла 2 місце. Дует колективу Олександр Чепіжний та Софія Бережна зайняли 3 місце з казкою “Фантазери”.

“Для нас це важлива перемога. Через карантинні обмеження ми близько року не мали можливості брати участь у фестивалях. Вже скучили за великою сценою. Добре, що нам вдалося виступити на конкурсі “Джерело Надій”. Яскраві постановки, театральні експерименти, дивна атмосфера відвертості, щирості, творчості та натхнення, а ще фантазії та непередбачуваності – все це характеристика нашого творчого театрального колективу. Тут кожний вихованець — творець, актор і фантазер. Успіх колективу — результат спільних зусиль керівників, вихованців та їхніх батьків”, — зазначає керівник колективу Олена Литвиненко.

Колектив “Шарм” створений у 2013 році. У 2018 році йому присвоїли звання “зразковий”. На сьогодні в “Шармі” 65 дітей-артистів. Вони розподілені на три вікові групи: старша, середня і молодша.

“Мій син уже п’ять років є учасником колективу. Тут вже багато друзів. На заняття ходить з радістю. Особливо радіє, коли плануємо їхати в інші міста на конкурси. Це не лише сценічний досвід, а й можливість подорожувати. Ми маємо дипломи переможців фестивалю “Зірка” (м. Дніпро), фестивалю “Лимонад” (м. Харків) та ін. Думаю, що акторська майстерність та вміння триматися на сцені знадобиться в житті. А ще це чудовий спосіб відірвати дитину від гаджетів та провести цікаво дозвілля”, — говорить мама учасника колективу Тимофія Олена Стьопіна.

Перейти до вмісту