Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Полтавський педуніверситет приєднався до Дія.QR

Полтавський педуніверситет приєднався до Дія.QR

Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка приєднався до проєкту “Е-паспорт у закладах вищої освіти та їхніх гуртожитках”. Його метою є спрощення процедури документообігу.

Це відбувається відповідно до рекомендацій департаменту освіти і науки Полтавської державної обласної адміністрації, що є суголосним із програмою розвитку педагогічного університету ректорки Марини Гриньової. Підтримку в реалізації цього проєкту надає управління інфраструктури та цифрової трансформації Полтавської ОДА, повідомили у пресслужбі Полтавського педуніверситету.

Згідно з новими положеннями законодавства, що набрали чинності 23 серпня 2021 році, електронні версії внутрішнього паспорта і паспорта для виїзду за кордон можна подавати та застосовувати у тих самих випадках, коли законодавство передбачає використання паперових документів особи.

Абітурієнти, студенти і працівники ЗВО мають змогу скористатися згенерованим QR-кодом, друкований варіант якого розміщений у деканатах, приймальній комісії, гуртожитках університету, а електронний – на сайтах цих структурних підрозділів.

Як працює “Дія-QR”?

1. Користувач сканує в застосунку “Дія” роздрукований або QR-код.

2. Одразу після сканування відбувається підготовка передачі документів.

3. Користувач у застосунку підтверджує передачу персональних даних.

4. Також користувач заповнює поле одержувача, де вказує електронну пошту установи, куди потрібно відправити копії документів.

5. “Дія” автоматично формує чернетку електронного листа, яка містить копії цифрових документів та адресу одержувача (приймальна комісія, відділ, підрозділ університету).

6. Користувач натискає “Надіслати” у своєму поштовому сервісі (Gmail.com, Ukr.net тощо).

7. Копії документів надходять до відповідного підрозділу університету.

Це один із кроків на шляху впровадження концепції е-університету у ПНПУ імені В. Г. Короленка, що поступово переходить на засади електронного документообігу.

Перейти до вмісту