Ви тут:
Суспільство Україна 

Переговори США й РФ щодо України заплановані на 10 січня, – Білий дім

Переговори США й РФ щодо України заплановані на 10 січня, – Білий дім

У Білому домі заявили, що зустріч представників США та РФ стосовно безпекової ситуації в Україні й діяльності НАТО в ЄС планують на початок 2022 року

Про це пише ЕспресоTV.

“Сполучені Штати очікують на участь з Росією в платформі Стратегічного діалогу з безпеки 10 січня. На додачу, наскільки ми розуміємо, РФ та НАТО мають намір провести зустріч Ради Росія – НАТО 12 січня, а засідання Постійної ради ОБСЄ заплановано на 13-те число”, ідеться в заяві.

Крім того, у Раді нацбезпеки США наголосили, що підхід президента Джо Байдена щодо України ґрунтується на стримуванні та дипломатії.

“Як Альянс ми спільні щодо наслідків, з якими стикнеться Росія, якщо почне наступ на Україну. Але ми також єдині в нашій готовності брати участь у принциповій дипломатії з Росією”, – додали в заяві.

На зустрічі представників США й РФ планують обговорити безпекову ситуацію в Україні й діяльність НАТО в ЄС.

“Коли ми сядемо до переговорів, Росія може викласти на стіл свої занепокоєння, і ми також викладемо на стіл свої занепокоєння щодо діяльності Росії. Ми будемо дотримуватися принципу “нічого про наших союзників і партнерів без наших союзників і партнерів, включаючи Україну”. Будуть сфери, де ми зможемо досягти прогресу, і сфери, в яких у нас будуть розбіжності. Ось у чому полягає дипломатія”, – зазначили в повідомленні.

Перейти до вмісту