Ви тут:

Особлисовсті робочого взуття та правила його вибору

Особлисовсті робочого взуття та правила його вибору

Те, наскільки швидко і якісно працює людина, залежить і від одягу, і від взуття. Необхідність мати спеціальну форму у різних галузях господарства незаперечна. Це сприяє підвищенню безпеки працівників. Компанія «Talan» в Києві є одним з найкращих у країні виробників спецвзуття та пропонує широкий вибір моделей для виробничих цілей.

Яким має бути спецвзуття

Якісне робоче взуття має властивості, які відрізняють його від звичайних моделей. 

Воно призначене для того, щоб:

  • захищати від контакту зі шкідливим середовищем;
  • берегти ноги від високої та низької температури;
  • захищати від порізів та проколів, пошкоджень через падіння предметів;
  • не допускати ковзання;
  • оберігати від контакту з електрострумом, водою.

Якісне спецвзуття відрізняється наявністю стійкої та міцної підошви. Для її виробництва вибираються матеріали, здатні захистити від несприятливих факторів та травм. Обов’язкова умова — наявність рифленої підошви, яка запобігає ковзанню.

Залежно від сезону, для якого взуття призначене, воно може бути високим або нижче щиколотки. Більшість моделей виготовляють зі шкіри або нубука. В якості утеплювача для демісезонних або зимових видів взуття використовують хутро або вовну. Комфорт забезпечується завдяки здатності до терморегуляції та захисту від води. І ще дуже важливо, щоб взуття було не надто важким. 

Як вибрати хороше спецвзуття

Щоб взуття служило довго і було максимально комфортним, воно має відповідати параметрам ноги людини, а саме її розміру та повноті. Для того щоб не помилитись з вибором потрібно дотримуватися наступних правил:

  • устілку потрібно вийняти та виміряти довжину взуття по ній, щоб правильно підібрати розмір;
  • при примірці на ноги краще попередньо вдягнути шкарпетки, щоб можна було з точністю сказати, що взуття не тисне;
  • примірку краще робити в другій половині дня, коли нога ще не втомилася від навантаження і бажано походити у взутті кілька хвилин.

Слід враховувати, що натуральна шкіра в процесі носіння розширюється і потрібно купувати взуття принаймні впритул. Тоді черевики не будуть звалюватись з ноги навіть якщо ви вдягнете бавовняні шкарпетки.

Спеціалізоване робоче взуття має не тільки захищати від травм, шкідливих речовин, але й бути комфортним. Ретельно приміряйте черевики та обирайте моделі, які будуть ідеально сидіти на нозі. Купуйте робоче взуття, виготовлене з якісних матеріалів, щоб воно прослужило довго та не доставляло дискомфорту.

Перейти до вмісту