Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Ольга Герасим’юк передала Пирятинському музею документи, найстарішому з яких близько 197 років

Ольга Герасим’юк передала Пирятинському музею документи, найстарішому з яких близько 197 років

Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк передала Пирятинському краєзнавчому музею унікальні історичні документи. Найстарішому документу близько 197 років.

Завдяки цим документам можна доповнити історію міста Пирятин, повідомила на своїй фейсбук-сторінці Ольга Герасим’юк.

“Це документи, з яких будуть об’єднані розірвані ланцюги правди про місто. Мене завжди обурює, як Пирятин часто й самі містяни звуть – “наше маленьке містечко”. За радянського періоду його привчили пишатися тим, що воно аж “ровесник Москви”, навіть пісню-гімн такий ми співали в школі… Де була та Москва, коли Пирятин уже мав Магдебурзьке право!? Тим самим він мав свідчення своєї європейської породи, мав самоврядування, права, і статуси його містян були високі”, – написала Ольга Герасим’юк. 

Зокрема, у документах йдеться частина біографії про художника Олександра Швайкевича, російського художника, який був родом з Пирятина.

Довідково. Ольга Герасим’юк – українська журналістка, ведуча телевізійних програм, телевізійна менеджерка, народна депутатка України 5-го і 6-го скликань. Народилась 21 жовтня 1958 року у Пирятині Полтавської області.

Перейти до вмісту