Ви тут:
Суспільство 

Негативний тест на COVID-19: Польща змінила правила в’їзду для українців

Негативний тест на COVID-19: Польща змінила правила в’їзду для українців

Згідно з рішенням Польського уряду з 15 грудня всі пасажири, які прямують до Польщі з-поза меж Європейського союзу (в тому числі з України), мають надати представникам прикордонної служби Республіки Польща негативний результат діагностичного ПЛР або експрес-тесту на COVID-19, оформлений польською або англійською мовами.

Джерело: пресслужба Укрзалізниці

“Тест має бути зроблений не пізніше, ніж за 24 години до перетину кордону. Ця вимога розповсюджується також на вакцинованих громадян. Особи, які не нададуть представникам Прикордонної служби відповідний тест, повинні будуть відбувати обов’язковий карантин”, – йдеться у повідомленні.

АТ «Укрзалізниця» рекомендує пасажирам, які мають наміри здійснити поїздку до Польщі, уважно стежити за актуальними правилами в’їзду до країни на офіційних сайтах.

Нагадаємо, що для подорожі у поїздах далекого сполучення всередині країни пасажири повинні мати один із документів, що підтверджує:

– отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19;

– отримання повного курсу вакцинації (міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат про вакцинацію проти COVID-19);

– негативний результат ПЛР-тесту (чинний 72 години з або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години (станом на час посадки у поїзд);

– COVID-сертифікат про одужання у додатку Дія.

Перейти до вмісту