Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Назвали найбезпечніший автомобіль року

Назвали найбезпечніший автомобіль року

Страховий інститут дорожньої безпеки (IIHS) провів серію краш-тестів кросовера Tesla Model Y та надав йому найвищу оцінку серед усіх транспортних засобів 2022 модельного року.

Як повідомляє 24 техно, сучасні методики проведення краш-тестів враховують не лише пасивну безпеку, що визначається опрацюванням конструкції автомобіля з метою захисту пасажирів, а й активну, за яку відповідають різні електронні системи.

IIHS періодично випробовує нові легкові машини, що пропонуються на ринку США, і в черговій серії краш-тестів взяла участь найновіша версія Tesla Model Y. Електромобіль зазнав випробування при лобовому зіткненні з незначним і серйознішим перекриттям з боку водія, а також бічним зіткненням з ударом в район середньої стійки з боку водія.

Відомство надало Tesla Model Y максимальний рейтинг безпеки з можливих, і для транспортних засобів цієї марки це стало вже традицією. До речі, раніше краш-тест Tesla Model Y проводила інша американська організація – NHTSA, і він теж був пройдений із п’ятизірковим результатом за всіма критеріями оцінки безпеки.

Перейти до вмісту