Ви тут:
Суспільство Україна 

Найближчими днями 1000 гривень виплатять першим мільйонам українців, – заступник керівника Офісу Президента

Найближчими днями 1000 гривень виплатять першим мільйонам українців, – заступник керівника Офісу Президента

19 грудня офіційно стартувала програма “єПідтримка”, що передбачає виплату 1 тисячі гривень українцям, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

За словами заступника керівника Офісу Президента Ростислава Шурми, за першу добу функціонування програми понад 3,5 млн українців зареєструвались для отримання коштів. Найближчими днями 1 тисячу гривень виплатять першим мільйонам українців, повідомили в Офісі Президента.

Також Ростислав Шурма додав, що деякі банки – партнери програми власним коштом уже почали здійснювати виплати, які держава компенсуватиме фінустановам. За його словами, на сьогодні вже виплачено близько 1,5 млрд грн.

Нині виплати можливо отримати через шість банків: Monobank, “ПриватБанк”, “Ощадбанк”, “Укргазбанк”, “Альфа Банк” та “А-банк”. Ще близько 10 банків співпрацюють з програмою в пілотному режимі і найближчим часом можуть приєднатися до участі в ній.

“Вже видно пріоритети, куди громадяни витрачають кошти. Станом на сьогодні витрачено понад 100 мільйонів гривень. Лідером серед оплати є придбання книг”, – розповів він.

Також українці активно витрачають кошти на послуги закладів культури й театрів. За його словами, більш ніж 80% платежів здійснюються онлайн.

Заступник керівника Офісу Президента наголосив, що програма розвиватиметься, зокрема найближчим часом буде доступна опція “ліки” для громадян України віком понад 60 років.

“Програма буде діяти протягом року, і ми постійно додаватимемо нові категорії. Будемо розвивати й дивитися на потреби, які виникатимуть у суспільстві”, – додав Ростислав Шурма.

Заступник керівника Офісу Президента зауважив, що пріоритет в отриманні 1 тис. грн надаватиметься онлайн-інструментам, але розробляються різні варіанти, щоб усі громадяни, які мають сертифікати вакцинації, одержали виплату у зручній для них формі.

 

 

 

Перейти до вмісту