Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

“Натхнення”: у Лубнах відкрили персональну виставку Сергія Мамедова

“Натхнення”: у Лубнах відкрили персональну виставку Сергія Мамедова

У галереї образотворчого мистецтва відкрили персональну виставку Сергія Мамедова. Майже всі роботи, експоновані на цій виставці, написані упродовж останніх двох 2020-2021 років.

З відкриттям привітали  в.о. заступника начальника Управління культури і мистецтв Оксана Радченко, начальник залізничної станції “Лубни” Ніна Єндоренко, лікар Олександр Адаменко та член Національної спілки художників України Володимир Мірошніченко, повідомили у Лубенській міській раді.

За фахом Сергій Мамедов – художник-оформлювач. У його творчому доробку – живопис, зокрема анімалістика, скульптура. Були спроби в іконописі та портретному жанрі. Свого часу він здобув освіту педагога-психолога, а пізніше – став священником Православної церкви. Здійснював служіння у Конотопсько-Глухівській єпархії.

У цей час займався творчістю, реставрацією сакральних пам’яток (Ікона “Божої Матері” у Святотроїцькій церкві у Лубнах, розписом храмів (Покровська церква у Лубнах та “Козацькій церкві” у Глухові).

Деякі роботи Сергія Мамедова знаходяться в приватних колекціях в Естонії, Германії, Британії, Франції, Люксембургу та США.

Фото: Лубенська міськрада

Перейти до вмісту