Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині чоловік “наловив” раків на 120 тисяч гривень

На Полтавщині чоловік “наловив” раків на 120 тисяч гривень

6 грудня вночі у Кременчуці правоохоронці зупинили чоловіка, в сумці якого знаходились раки.

Про це повідомили у Полтавському рибоохоронному патрулі.

“На момент затримання у чоловіка було виявлено 36 екз. раків. Подія відбулась на території вул. Гранітної, що у м. Кременчук Полтавської області. Рибоохоронні патрульні, з’ясували, що громадянин здійснював вилов раків ручним збиранням у темну пору доби за допомогою підсвічування, що заборонено п. 4.5 Правил любительського і спортивного рибальства. Нанесені збитки відповідно до нових такс (від 21 листопада 2011 року № 1209 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМУ від 06.10.2021 № 1039) складають 119 952 грн”, – йдеться у повідомленні патруля.

Правоохоронці зазначили, що раніше відшкодування за 1 екземпляр незаконно виловленого рака становило 25 грн, то тепер, за новими таксами – за кожного виловленого рака доведеться додатково відшкодувати 3 332 грн за завданий природі збиток.

На чоловіка рибоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття закону передбачає накладення штрафу від 340 до 680 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів, а також сплату збитків, які були нанесені рибному господарству внаслідок даного порушення.

Перейти до вмісту