Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Минулої доби російські найманці п’ять разів порушили “тишу”, – штаб ООС

Минулої доби російські найманці п’ять разів порушили “тишу”, – штаб ООС

Упродовж минулої доби, 6 грудня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

“В напрямку Пісків окупанти вели вогонь зі підствольних гранатометів. В бік Катеринівки, що на Луганщині, російські найманці здійснили обстріл зі станкових протитанкових, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. В районі Попасної ворог застосував міномети калібру 82 мм та станкові протитанкові гранатомети. Неподалік Шумів противник вів обстріл з мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї. По наших позиціях біля Майорська окупанти стріляли з гранатометів різних систем і стрілецької зброї“, – повідомили у пресцентрі штабу ООС.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає. Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Читайте також: Зеленський передав військовим підрозділам нове озброєння і техніку

На ранок 7 грудня порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано. Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.

Перейти до вмісту