Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Mercedes-Benz презентував електрокар Maybach з сонячною панеллю

Mercedes-Benz презентував електрокар Maybach з сонячною панеллю

Компанія Mercedes-Benz опублікувала фото прототипу електрокара Project Maybach, який створили разом з дизайнером Вірджил Абло. Компанія зазначає, що “дизайн, не схожий на будь-який інший з раніше розроблених у Mercedes-Benz”.

Про це пише bit.ly, посилаючись на dezeen.

Концепцію машини розробляли спільно з дизайнером Вірджил Абло. Він помер минулих вихідних від агресивної форми раку. Тому Mercedes-Benz присвятили цю машину йому.

Вірджил Абло назвав цю машину історичною для мешканців селищ. Електрокар розрахований на двох осіб, має додатковий багажник на даху. Салон виконаний з гладкої шкіри пісочного кольору — під колір корпусу.

Maybach працює на електриці і має сонячну панель під прозорим капотом, яку можна висувати на стоянці, щоб підзарядити авто.

“Особливість проєкту Project Maybach є результатом не лише його захоплюючих розмірів – майже шість метрів у довжину – та характеристик, але, перш за все, завдяки його унікальним контрастам; особливо завдяки тому, як природно автентичні елементи дизайну Mercedes-Maybach гармонійно поєднуються з новим дизайном”, – завили у Mercedes-Benz.

Mercedes планує повністю перейти на виробництво електромобілів до 2030 року.

З 2025 року всі нові моделі Mercedes працюватимуть на електриці. Наступні п’ять років автокомпанія все ще вироблятиме старі моделі на двигунах внутрішнього згорання.

На реалізацію виробництва електромобілів компанія виділить 40 мільярдів євро. Також вони планують побудувати вісім нових заводів у всьому світі для виробництва електродвигунів і запустити глобальну мережу зарядних станцій.

Перейти до вмісту