Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Меню на Новий рік 2022: які страви приготувати

Меню на Новий рік 2022: які страви приготувати

Символ 2022 року – Чорний Водяний Тигр. Це хижа й дуже горда тварина, яка вимагає до себе особливої поваги. Тому новорічний стіл має бути накритим із розмахом.

На святковому столі 2022 року обов’язково має бути м’ясо, причому, за можливості, кілька видів. Бажано готувати його великими шматками, пише ranok.ictv.ua.

Основна страва – шашлик, запечена бараняча нога, жульєн, печеня в горщиках, курка або інший птах, приготовлений у духовці цілком. 

Гарнір – ціла відварена або запечена картопля, овочі-гриль. 

Салати – ситні, з м’ясними інгредієнтами. Втім, аби меню не вийшло надто важким для травлення, радимо додати й кілька овочевих салатів, наприклад, грецький і з пекінської капусти. 

Холодні закуски – бутерброди, м’ясні та ковбасні нарізки, свіжі овочі. 

Десерти – червоного та яскраво помаранчевого кольору. Підійде запечений гарбуз, морквяний торт, ягідне суфле, желе, торти з вишневим, абрикосовим або малиновим соусом.

Напої – негазовані. Вино, наливки, компоти, фруктові соки.

Відомий кулінар Євген Клопотенко створює оригінальні та повноцінні страви, з яких скомпонували меню для новорічного столу. Тут і традиційні святкові салати з покращеною рецептурою, і абсолютно нові, але не менш смачні закуски, пише maximum.fm.

Новорічне меню на 2022 рік

Бутерброди з печеним перцем

Інгредієнти:

Болгарський перець (червоний, жовтий та зелений) – 3 шт
Оливкова олія – 2-3 ст. л.
Лимон – ½ шт
Хліб – 4-6 скибочок
Сир Фета – 100 г
Шинка – 2-3 скибочки
Сіль та перець – до смаку
Новорічне меню 2022: рецепти страв, які варто приготувати на рік Тигра – фото 489559

Як приготувати бутерброди з печеним перцем: Перці добре вимийте і висушіть паперовими рушниками. Часто наколіть ножем або зубочисткою, скропіть оливковою олією і посипте сіллю. Запікайте в духовці з температурою 200 градусів протягом 30 хвилин до появи опалин. Перекладіть перці гарячими в пакет (краще використовувати зіп-пакет) і залиште на 10 хвилин. Почистьте перець від шкіри, тепер це зробити буде дуже легко. Видаліть насіннєву коробку. Наріжте перці різних кольорів кубиком. З’єднайте в одній місткості всі три перці. Додайте цедру половини лимона, натерши її на дрібну терку. Скропіть соком лимона і полийте 2-3 ст. л. оливкової олії. Доведіть до смаку сіллю і перцем. Скибочки хліба підсушіть на сухій пательні, в духовці або тостері. На половину скибочок хліба викладіть покришений виделкою сир фета. На фету розкладіть перець. На іншу половину скибочок хліба викладіть шинку. Зверху на шинку так само викладіть перець. Додайте смаку свіжомеленим перцем.

Закуска з оселедцем, каперсами та майонезом

Інгредієнти для салату:

Філе оселедця – 2 шт
Каперси – 50 г
Яйця – 3 шт
Морква – 1 шт
Бородинський хліб – 6 скибочок
Домашній майонез – 1-2 ст. л.
Кріп – для подачі

Для маринаду: свіжий буряк – 1 шт

Як приготувати закуску з оселедцем: Відваріть 1 моркву у підсоленій воді. Після дістаньте і залиште остигати. Яйця зваріть круто, а потім опустіть у холодну воду. Буряк очистьте і натріть на дрібній тертці. Процідіть через сито та добре відтисніть, щоб вичавити якнайбільше соку. Макуху буряка можна використовувати для приготування, наприклад, засмажки для борщу. Візьміть 2 філе оселедця, розріжте на 2 частини та покладіть у миску з буряковим соком. Залиште на 20 хвилин маринуватися. Перевірте моркву. Вона мала вже охолонути. Очистьте її та наріжте дрібним кубиком. Яйця теж очистьте і наріжте дрібним кубиком. Коли оселедець замаринується, дістаньте його на паперовий рушник і трохи промокніть, щоб прибрати зайву вологу. Наріжте спочатку слайсами, а потім дрібно порубайте. Шматочки бородинського хліба підсушіть на сухій пательні без олії. Зробіть домашній майонез та заправте закуску 2 ст. л. Додайте 50 г каперсів, перемішайте та викладайте на бородинський хліб.

Салат з хурми та креветок

Інгредієнти:

Консервована кукурудза – 340 г (1 банка)
Хурма – 2 шт
Хвости тигрових креветок – 200 г
Пшеничний хліб (для сухариків) – 4 шматочки
Петрушка – 10 гілочок
Оливкова олія – 1 ст. л.
Для соусу вінегрет:

Діжонська гірчиця у зернах – 1 ч. л.
Оливкова олія – 3 ст. л.
Бальзамічний оцет – 1 ч. л.

Як приготувати салат з хурми, креветок та соусу вінегрет: Підготуйте всі інгредієнти для приготування салату з хурмою і тигровими креветками. Якщо у вас заморожені креветки, попередньо викладіть їх з морозильної камери у холодильник. Очистьте 200 г хвостів тигрових креветок від панцирів та кишківника. Якщо ви не знайдете саме хвости тигрових креветок, можна обрати будь-які інші креветки. Розігрійте пательню з 1 ст. л. оливкової олії та обсмажте креветки по 1 хвилині з кожного боку. Наріжте кубиками 4 шматочки пшеничного хліба та обсмажте на сухій пательні, без масла чи олії, до золотавої скоринки. Помийте 2 хурми та наріжте довільними шматочками. Для цієї страви краще обирати більш щільну хурму, аби зручно було її нарізати. У велику миску викладіть нарізано хурму, 340 г консервованої кукурудзи, 10 гілочок посіченої петрушки та креветки. Сухарі поки не додавайте. Для соусу вінегрет змішайте у мисці 1 ч. л. діжонської гірчиці у зернах, 3 ст. л. оливкової олії та 1 ч. л. бальзамічного оцту. Розмішайте та збийте віничком до однорідності. Змішайте заправку із салатом, трохи присоліть та перемішайте. Сухарі краще додавати вже безпосередньо при подачі, щоб вони не розмокли.

Крученики зі свинини з чорносливом та горіхами

Інгредієнти:

Свинина (антрекот) – 500 г
Чорнослив – 150 г
Волоські горіхи – 100 г
Олія – 2-3 ст. л.
Сіль та перець – до смаку
Для соусу:

Морква – 1 шт
Цибуля – 1 шт
Розмарин – 1 гілочка
Томатна паста – 2 ст. л.
Вода – 150 мл
Олія – 2 ст. л.
Сіль та перець – до смаку

Як приготувати смачні крученики з м’ясом та чорносливом: Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Наріжте 500 г свинячого антрекота на 6 частин товщиною приблизно 1 см. Викладіть м’ясо на дошку, накрийте харчовою плівкою та відбийте молотком для м’яса. Робіть це обережно, аби м’ясо не порвалося. Посоліть та поперчіть свинину з обох боків. Подрібніть 150 г чорносливу та 100 г волоських горіхів. Викладіть начинку на шматочки м’яса та загорніть у рулетики. Зв’яжіть кожен рулетик ниткою, аби вони не розкрутилися під час приготування. Розігрійте пательню з 2-3 ст. л. олії та обсмажте крученики до золотавої скоринки. Для засмажки очистьте моркву та цибулю. Морквину натріть на тертці, а цибулину поріжте кубиками. Обсмажте цибулю та моркву на розігрітій пательні з 2 ст. л. олії до м’якості цибулі. Додайте трохи солі та перцю і 2 ст. л. томатної пасти. Перемішайте та влийте 150 мл води. Тушкуйте, доки вода не випарується. Викладіть у форму для запікання крученики та засмажку. Для аромату додайте частинки гілочки розмарину. Запікайте 20 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

Цукерки трюфелі з фініків

Інгредієнти:

В’ялені фініки – 500 г
Порошок какао – 3 ст. л. + 2 ст. л. для верхнього шару
Кокосові вершки – 30 мл
Очищені фісташки – 100 г
Ядра волоського горіха – 100 г

Як приготувати корисні цукерки з фініків: Візьміть 500 г фініків та видаліть кісточки. М’якуш викладіть у чашу блендера. Також до фініків додайте 3 ст. л. порошку какао. Подрібніть усі інгредієнти до однорідної маси. До чаші блендера додайте 30 мл кокосових вершків і знову перебийте блендером. Тепер зробіть 3 місткості з добавками, в яких обвалюватимете цукерки. Візьміть 100 г очищених фісташок і порубайте ножем, складіть у миску, в якій зручно обвалювати майбутні трюфелі. Також порубайте 100 г ядер волоського горіха і теж складіть у миску. Третя миска – із 2 ст. л. какао. З суміші фініків, вершків і какао сформуйте однакові кульки. А тепер частину обваляйте в какао, частину в посічених фісташках і частину у волоських горіхах. Смачні та корисні цукерки готові.

Система Orphus