Кава захищає мозок від вікових порушень: дослідження
Кава захищає мозок від вікових порушень: дослідження
Вчені встановили, що у любителів кави знижується ризик розвитку вікових когнітивних порушень. Тривале дослідження показало, що щоденне вживання цього напою зменшує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера.
Так, дослідники встановили зв’язок між кавою та кількома важливими маркерами хвороби Альцгеймера, аналізуючи дані великого спостереження за 200 австралійцями, яке тривало протягом 10 років, пише maximum.fm.
“Ми виявили, що учасники без порушень пам’яті та з більшим споживанням кави на початку дослідження мали нижчий ризик переходу до легких когнітивних порушень, які часто передують хворобі Альцгеймера, та самої хвороби Альцгеймера”, – заявила доктор Саманта Гарденер.
Виявилося, що любителі кави менш схильні до змін області мозку, що відповідає за планування, самоконтроль і увагу.
“Кава може бути особливо корисною людям похилого віку, які схильні до ризику зниження когнітивних функцій, але не мають жодних симптомів. Це проста річ, яку люди можуть змінити”, – зазначила Гарденер.
Читайте також: Ціни на каву зросли до рекордних за останні 10 років
Чи пов’язано це з кофеїном або іншими речовинами, що містяться в напої, поки що вчені не знають. Також вони не аналізували, чи змінюється вплив кави на мозок залежно від методу заварювання та додавання молока чи цукру.
Фото: pexels