Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Фінальні етапи будівництва: до кінця року в Полтаві планують запустити в роботу спорткомплекс на Петра Юрченка

Фінальні етапи будівництва: до кінця року в Полтаві планують запустити в роботу спорткомплекс на Петра Юрченка

У спортивно-видовищному комплексі на Петра Юрченка у Полтаві вже до кінця цього року завершать всі будівельні роботи.

Про це наголосив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов на апаратній нараді 13 грудня.

“По цьому об’єкту ми вже перебуваємо на фінальному етапі. Цього тижня плануємо завершити всі будівельні роботи. І приступаємо до тестового запуску всіх мереж і систем. Минулого тижня виділили додатково близько 20 млн грн на цей об’єкт. Це підфінальне коригування. Також ці кошти спрямують на утримування цього басейну щодо теплоносіїв, опалення, електроенергії тощо. Бо об’єкт великий. Створене комунальне підприємство, яке обслуговуватиме спорткомплекс, зараз триває набір кадрів до цієї установи. Будемо запускати цей об’єкт в роботу. Плануємо до кінця року”, – розповів Олег Синєгубов.

Директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури Віталій Кулинич додав, що вже днями поступово наповнюватимуть чаші басейну водою.

“У середу плануємо заповнювати водою середню чашу. На це потрібно десь 27-28 годин. Велику чашу плануємо заповнювати 18-19 грудня”, – зазначив Віталій Кулинич.

Реконструкція спортивно-видовищного комплексу здійснюється за рахунок субвенції на розвиток спортивної інфраструктури (105 млн грн). Освоєно 54% цієї суми. З обласного бюджету освоєно 30,5 млн грн. Загальна кошторисна вартість об’єкту — 255 млн грн. Будівельна готовність складає — 98%.

Нагадаємо, згідно з проєктом, у спорткомплексі будуть три басейни:

– великий 50-метровий басейн на 8 доріжок, який відповідає усім вимогам проведення міжнародних змагань, в тому числі чемпіонатів Європи і світу;

– 25-метровий басейн для заняття плаванням непрофесійних спортсменів;

-10-метровий басейн для малечі.

Перейти до вмісту