Ви тут:
Суспільство Україна 

Два роки позбавлення волі: в Україні суд виніс перший вирок за підробку COVID-документів

Два роки позбавлення волі: в Україні суд виніс перший вирок за підробку COVID-документів

Суд засудив до 2 років позбавлення волі 42-річного мешканця Кривого Рогу, який підробив і намагався продати міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Джерело: поліція

Відомо, що на початку листопада біля одного із ринків у Покровському районі міста Кривого Рогу обвинувачений придбав печатки лікаря та однієї із лікарень, а також флеш-носій із готовими бланками міжнародного свідоцтва про вакцинацію.  

У подальшому роздрукувавши на принтері бланк міжнародного свідоцтва про вакцинацію та поставивши на ньому несправжні відтиски печаток, чоловік у вказаний спосіб підробив офіційний документ про вакцинацію. Після цього на сайті оголошень зловмисник розмістив об’яву про продаж міжнародних свідоцтв про вакцинацію за 1200 гривень.   

Вироком Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 2 роки та 1 місяць. 

Зазначимо: чинним законодавством встановлена відповідальність не лише для тих, хто займається фальсифікацією документів, але і для тих, хто ними користується. 

Перейти до вмісту