Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Для профтехів створюють курс з громадянської освіти

Для профтехів створюють курс з громадянської освіти

Днями презентували концепцію курсу з громадянської освіти для закладів професійної освіти. Курс допоможе учням дізнатися принципи ефективної демократії у суспільстві, а також краще зрозуміти поняття індивідуальної свободи, громадянської відповідальності та права людини.

Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки України.

“Нам важливо, щоб учні змогли не тільки побудувати успішну кар’єру, але й розвивалися як особистості, зокрема розуміли власну роль у державі та суспільстві. Курс допоможе учням зрозуміти політичні та соціальні процеси, ефективно взаємодіяти з людьми й комфортніше відчувати себе в соціумі. У такий спосіб ми руйнуємо стереотипи щодо навчання в профтехах, адже тут навчаються свідомі та відповідальні громадяни України”, – зазначила генеральна директорка директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

Серед учасників зустрічі були представники Міністерства освіти і науки, Центральної виборчої комісії, міжнародні експерти та партнери.

Концепція курсу передбачає теоретичну та практичну складову. Педагоги інтерактивно навчатимуть учнів матеріалу, а по закінченню учні створять проєкт громадянської дії, який вирішуватиме реальну проблему суспільства. Для цього вони обиратимуть актуальну тему, ретельно її вивчатимуть та запропонують шляхи вирішення.

Перед розробкою концепції курсу експерти опитали 18 тисяч студентів і 2 тисячі педагогів зі сфери профосвіти. Результати показали, що в закладах існує попит на громадянську освіту.

Перейти до вмісту