Ви тут:
Суспільство Україна 

Більшість українців за рік відчули погіршення ситуації з комуналкою, – дослідження групи “Рейтинг”

Більшість українців за рік відчули погіршення ситуації з комуналкою, – дослідження групи “Рейтинг”

80% українців за 2021 рік відчули погіршення в ситуації з тарифами на комунальні послуги і ціни на основні товари та ліки (90%).

Про це свідчать дані дослідження соціологічної групи “Рейтинг”.

Близько половини опитаних побачили погіршення у можливості знайти роботу (29% – відсутність змін, 11% – покращення) та якості житлово-комунальних послуг (37% – відсутність змін, 9% – покращення).

Близько половини опитаних не побачили змін за рік у боротьбі з корупцією (37% зазначили про погіршення) та вирішенні питання війни на Донбасі (34% зазначили про погіршення).

Також більшість вказали на відсутність змін в таких сферах як стабільність курсу гривні та свобода слова і демократія.

Водночас, покращення українці відчули у сфері цифрових технологій та інфраструктурі, зокрема, доріг. Більше 60% опитаних відзначили покращення протягом останнього року стану доріг. Позитивні зрушення у цифрових технологіях в державній сфері (додаток ДІЯ) відзначили майже половина опитаних (28% не змогли оцінити).

Щодо міжнародного іміджу України покращення побачили 20% (28% – відсутність змін, 40% – погіршення), у безпеці на дорогах – 19% (34% – відсутність змін, 41% – погіршення), якості медичного обслуговування – 17% (31% – відсутність змін, 45% – погіршення), якості освіти – 12% (28% – відсутність змін, 40% – погіршення).

Соціологічне дослідження проводилось у період 16-18 грудня, опитали 2500 респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу.

 

 

 

ФОТО: 24 канал

 

Перейти до вмісту